Store blå mandag: - Der skal være fart på

Igen i år har blå mandag tømt klasselokalerne og fyldt gaderne i Nordjylland.

Mandag efter Store Bededag er den helt store af årets blå mandage for konfirmanderne. Det betyder fulde huse i de nordjyske forlystelsesparker, bowlinghaller og shoppingcentre. 

Og på en mandag som i dag, hvor vejret ikke var med konfirmanderne, så var det særligt de indendørs blå mandag-aktiviteter, der var et hit hos de unge. 

Blandt andet hos 7.c på Frejlev Skole, som havde valgt at bruge dagen i Funcenter Aalborg, hvor den stod på både promillefodbold og lasergame. 

- Det der shopping er ikke så meget os i vores klasse. Der skal ske noget, og der skal være fart på, fortæller Josefine Faurby fra 7.c på Frejlev Skole, og hun bliver bakket op af hendes klassekammerater.

- Det er fedt at komme ud og være sammen med sine venner, og også lige få snakket om, hvordan hinandens konfirmationer har været, fortæller Lucas Martens. 

Og det er ikke kun i 7.c, at de vælger spil og konkurrencer frem for shopping på blå mandag. Hos Funcenter Aalborg oplever de hvert år, at flere og flere konfirmander vil bruge dagen hos dem. I år har de måtte sige nej til flere forespørgsler fra grupper, og ifølge HR-ansvarlig Mads Thomsen, så har de allerede fået henvendelser om blå mandag i 2020. 

- Det er den største dag på året. Der kommer 700 sjove og glade gæster igennem, så det er den dag, vi ser frem til, fortæller Mads Thomsen.


Seneste nyt

fra Nordjylland