Store donationer til Aalborg Festivals

Både Spar Nord fonden og Aalborg kommune støtter Aalborg Festival økonomisk.

Når festivallen Aalborg Festivals løber af stablen i August måned, så er det med økonomisk medvind fra både Aalborg kommune og Spar Nord Fonden.

Spar Nord fonden donerer 250.000 kroner til at aktivere unge lokale kulturiværksættere.

- Vi donerer hvert år en stor del af vores støttemillioner til kulturelle initiativer - både de folkelige og de mere elitære. Vi vil også gerne bakke op om det kulturelle vækstlag, så derfor er vi glade for dette initiativ fra Aalborg Festivals, siger Steffen Nørgaard, direktør i Spar Nord Fonden.

Og Spar Nord er ikke alene om at støtte det kulturelle initiativ i Aalborg Festivals. Aalborg kommune har besluttet at matche Spar Nord Fondens donation.

Aalborg Festivals vil gerne skabe fest i Aalborg, og de vil fokusere på, at August bliver mulighedernes måned. Derfor åbner de op for at give nye unge kræfter muligheden for at hjælpe til.

En af de konkrete ting, der arbejdes på, er at skabe et samarbejde mellem studerende fra Det jyske Musikkonservatorium, Arkitektur & Design og Art & Technology på AAU. Her skal blandt andet arbejdes i krydsfeltet mellem teater, billedkunst, performance-art og teknologi-udvikling, og de eksperimenterer med nye arenaer og sociale konstruktioner.

-De unge er i mange tilfælde bedre til at ramme tidsånden end vi ældre, så derfor er det dejligt, at vi nu har fået denne pulje penge til at involvere de mange unge, der har noget på hjerte, siger Lis Rom Andersen, kulturchef i Aalborg Kommune.


Seneste nyt

fra Nordjylland