Store kanoner træder til i valgkampens slutspurt

Der var både en minister og en partileder på besøg i Nordjylland i dag. De hjælper deres lokale kandidater i valgkampens slutspurt.

Det er weekend, og de fleste af os har fri. Der er tid til at sove længe, hygge med familien og måske gå en tur på de nordjyske butiksstrøg med jakken trukket godt op om halsen.

Gjorde man det lørdag, var der god chance for at løbe på nogle af de helt store profiler fra landspolitikken, for mens vi holder fri kæmper langt de fleste kandidater, der stiller op til kommunal- og regionsvalget for at slå deres navn fast i vælgernes bevidsthed, og de tager de store kanoner i brug for at lykkes med det. 

Således kunne man lørdag møde integrationsminister Inger Støjberg (V) på gaden i Hobro. Her var hun sammen med de lokale Venstre-kandidater ude for at sikre et godt valg til den nuværende borgmester i Mariagerfjord Kommune Mogens Jespersen (V). Og Inger Støjberg, der selv bor i Hadsund, og dermed skal være med til at vælge Mariagerfjord Kommunes nye byråd fortæller gerne, at hendes kryds bliver sat ved Mogens Jespersen - både når vi spørger, men også når de mange vælgere, der er kommet for at møde hende, spørger.

- Der er ingen tvivl om, at Inger er trækplasteret. Der er mange, der kommer for at snakke med hende, fortæller en glad borgmester.

Strøget i Hobro var ikke det eneste sted Inger Støjberg lagde vejen forbi lørdag, og hun var heller ikke den eneste Folketingsspids, der brugte sin lørdag i Nordjylland. Radikale Venstres formand Morten Østergaard var også i landsdelen, og blandt stoppene på hans rute var Aabybro, hvor Radikale kæmper for at komme ind i kommunalbestyrelsen, hvor de i dag ingen mandater har.

- Det kan jo være det, der gør, at vi lige sniger os ind i kommunalbestyrelsen, siger Trine Bjerg, der har Radikales listebogstav B på det meste af sin påklædning. 

Tilbage i Hobro kaprer Støjberg stemmer til Mogens Jespersen og resten af Venstre-holdet i Mariagerfjord, men om det er nok til at genvinde borgmesterkæden ved vi først tirsdag, når stemmerne er talt op, og alliancerne i det nye byråd er faldet på plads. Borgmesteren er dog fortrøstningsfuld.

- Det sørger Inger for, lyder det fra borgmesteren, der bestrider sit embede til årskiftet - og måske fire år mere.

Valgstederne åbner i hele Nordjylland på tirsdag klokken 8.00 og lukker 12 timer senere. Fristen for at brevstemme er overskredet, så du skal afsted til dit valgsted på tirsdag, for at udøve din demokratiske ret.

TV2 Nord følger denne demokratiets festdag og aften tæt, og sender dagen igennem, om aftenen og sågår ud på natten direkte fra alle de nordjyske kommuner. Det er både på Salto, Facebook og her på tv2nord.dk.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland