Store skraldedag i Østrup

I dag var store affaldsindsamling i hele Danmark - også hos Renovest i Himmerland, som havde sendt ekstraordinært mange hold af sted for at få bugt med skraldet i vejkanten.

- Det tager kun et øjeblik at smide coladåsen, juicekartonen eller cigaretpakken ud af bilvinduet, men naturen behøver ofte flere tusinde år for at rydde op, lyder det fra Renovest-folkene i Vesthimmerlands Kommune.

Familien Glerup fra Østrup og deres venner brugte søndagen på at være med i skraldeturen langs vejkanten.

- Vi gør det for at få en hyggelig dag sammen, men også for at her skal være pænt og rent i Vesthimmerland - også når vi selv færdes her, siger Heidi Glerup.

Renovest har gjort noget ekstra ud af den store landsdækkende affaldsindsamling ved at gøre den til en konkurrence, hvor deltagerne kan vinde en hyggelig dag i skoven med naturvejleder.

- Vi mærker helt tydeligt, at de børn, der deltager, får en rigtig god holdning til det med at håndtere skrald. Og de går også hjem til forældrene og præger dem bagefter, siger Marianne West, der underviser børn på skraldeskolen i Renovest.

Alle børnene i Østrup og Vognsild var så gode til at samle skrald, at de blev udnævnt til vindere af en sjov dag i skoven


Seneste nyt

fra Nordjylland