Store udsving i nordjysk ledighed

Aalborg har - lige bortset fra Læsø - Nordjyllands højeste ledighed. Morsø kan derimod prale af at have et af regionenes laveste ledighedstal.

Aalborg har - lige bort set fra Læsø - Nordjyllands højeste ledighed. Morsø Kommune kan derimod prale af at have et af regionenes absolut laveste ledighedstal. Det viser helt nye tal fra Dansk Erhverv

Seks procent går uden job i Aalborg Kommune. Det er et godt stykke over landsgennemsnittet på 4,4 procent. Alligevel er væksten højere end i mange år. Der bliver skabt masser af arbejdspladser - bare ikke helt nok til at følge med en eksplosiv befolkningstilvækst på flere tusinde nye borgere hvert år.

På Mors er ledigheden rekordlav med 3,5 procent - et godt stykke under landsgennemsnittet. Men de flotte tal her er ikke et udtryk for, at det går ufatteligt godt på ø-kommunen. Her er væksten truet af en bølge af udvandring, som nu gør det svært at finde kvalificeret arbejdskraft. Arbejdsstyrken er skrumpet i kommunen. Alene i løbet af de seneste fem år er befolkningstallet på øen faldet fra 25.000 til 21.000.

-Det giver nu problemer med at få ansat faglærte i mange af øens virksomheder. Vi løser noget af problemet ved at ansætte flere lærlinge og ufaglærte, som vi så selv lærer op, siger Tage Odgaard, formand for Dansk Industri i Thy-Mors.

Du kan se mere i aften i Nordjylland LIVE 19.30


Seneste nyt

fra Nordjylland