Storkunder udløste krisen i Ebh Bank

Krisen i nordjyske Ebh Bank er udløst af store lån til ejendomsspekulanter. Det erkender bestyrelsesformand Egon Korsbæk over for borsen.dk.

Ud over adm. direktør Finn Strier Poulsen fik en direktør, en underdirektør samt den interne revisionschef besked om deres fyring i nat fra bestyrelsen. Det skriver borsen.dk.

- Der er nogle ting, der tyder på, at Finn Strier Poulsen har været for lempelig med kreditterne. Vi har alle læst om ejendomsfolkene i aviserne, og de kan være en svær størrelse at styre. Men det undskylder ingenting, siger Egon Korsbæk til borsen.dk.

Ebh Bank har mandag modtaget nødlån fra Nationalbanken og en række unavngivne danske banker for at fortsætte den daglige drift efter store likviditetsproblemer. Ledelsens forventninger til årets resultat er skruet ned til et rundt nul og banken er i praksis sat til salg.

Finansmanden Steen Gudes konkursramte selskab Stones Invest spiller en væsentlig rolle i krisen.

- Vi har da en række andre storkunder som Steen Gude. Om de bekymrer os? Jeg vil sige, at vi helt klart tager action på dem. Vi har været tingene igennem et par gange mere, og det gør, at vi foretager en yderligere nedjustering og tager den konsekvens, at der er nogle direktører, der ikke er her længere, siger Egon Korsbæk til borsen.dk.

Ikke kun storkunderne har presset likviditeten i Ebh Bank. Den seneste tid har nervøse kunder valgt at hæve deres penge i banken og samtidig har stigende priser på pengemarkedet besværliggjort driften, fortæller Egon Korsbæk.


Seneste nyt

fra Nordjylland