Stormen Carl er blæst videre efter et kort visit

Stormen Carl nåede ikke op på orkanstyrke i sine vindstød i Nordjylland, som tidligere varslet.

Stormen Carl, der natten til lørdag blæste landet over, er draget videre over Sverige.

- Så vinden er pænt i aftag her i løbet af formiddagstimerne, siger DMI's meteorolog Frank Nielsen, der mener, at nattens vejr er gået "rimeligt efter planen".

- Men det ser ud til, at den er blevet knap så kraftig, som vi forventede. Et par meter i sekundet mindre, lyder det fra meteorologen.

De kraftigste vinde var i Nordjylland ved Vendsyssel omkring midnatstid, hvor Carl nåede op på en stormende kuling og vindstød af stærk stormstyrke. Det blev altså ikke til vindstød af orkanstyrke som tidligere varslet.

- Vi manglede lige en lille smule i at nå helt op på orkan i vindstødene, siger Frank Nielsen.

Vindstødene nåede op på 30 meter per sekund i Vendsyssel. Orkan-kategorien ligger på 33 meter per sekund, forklarer Frank Nielsen.

Det er også gået som forventet på Østjylland og Sjælland, der i løbet af natten og morgenstunden har fået vindstød af stormstyrke og nogle steder vindstød af stærk storm.

Stormen har altså ikke været i samme kategori som Bodil og Allan, der ramte sidste år.

- Der er mange, som har ligget i deres seng i nat. Jeg kunne jeg forestille mig, at der er mange, der ikke har oplevet så meget af det, siger Frank Nielsen.

Meteorologen mener heller ikke, at der er risiko for større skader efter nattens blæsevejr.

- Det er vist i småtingsafdelingen, andre storme har nok ryddet lidt op, så det, der kan falde ned, er nok faldet ned allerede.

Politikredsene melder også om en stille nat med væltede træer som det værste resultat efter stormen.

/ritzau/


Seneste nyt

fra Nordjylland