Stormen giver forsinkelser og aflysninger til søs

Stormen lægger en dæmper på færgetrafikken, og flere selskaber aflyser sejlads, mens det blæser så kraftigt.

Mens stormen raser fra det kolde nord, og vandstanden i det sydlige Danmark er begyndt at stige, må færgerejsende til og fra Nordjylland væbne sig med tålmodighed. 

Flere afgange er aflyste eller forsinkede på grund af den kraftige blæst, der flere steder ligger lige under orkanstyrke. Her får du et kort overblik. 

Stena Line: 

Allerede i nat måtte Stena Saga opgive at komme fra Oslo til Frederikshavn på grund af vinden. Færgen, der ellers skulle være ankommet til Frederikshavn klokken 07.30 i morges, måtte vende om og lægge til igen i Oslo. 

Stena Danicas to afgange i dag klokken 18.20 fra Gøteborg og 22.30 fra Frederikshavn er aflyst på grund af vejret. (Opdateret 13.42)

I morgen er følgende afgange berørte af vinden. 

  • 2. januar: Stena Jutlandica fra Gøteborg til Frederikshavn klokken 00.30 og fra Frederikshavn klokken 08.30 er aflyst.
  • 2. januar: Stena Vinga fra Frederikshavn til Gøteborg klokken 03.30 og fra Gøteborg til Frederikshavn klokken 11.00 er aflyst. 

Color Line:

Også fra Hirtshals er der problemer med færgefarten. Color Line aflyser afgangen i aften fra Larvik til Hirtshals klokken 17.30, og klokken 22.15 er afgangen fra Larvik til Hirtshals også annulleret. 

Fjord Line melder ikke om aflysninger fra Hirtshals. 

Mest blæsende i Nordjylland

Mest blæsende har det indtil videre været i Nordjylland og Vestjylland, hvor man både i Hirtshals, Hals, Aalborg og Thyborøn har haft vindstød af stærk stormstyrke, som er over 28,4 meter per sekund. Det svarer til lidt over 100 kilometer i timen.

De kraftigste registrerede vindstød blev målt i Hirtshals klokken 05.20, hvor de var helt oppe på 30,9 meter per sekund. Herefter kom Thyborøn med 29,5 meter per sekund, Hals med 29,0 meter per sekund og Grønlandshavnen i Aalborg med 28,9 meter per sekund.

- Den kraftige blæst fortsætter resten af dagen, og især den jyske vestkyst kan fortsat blive ramt af vindstød af stormstyrke, men ned igennem Kattegat frisker vinden også yderligere op, siger meteorolog Thomas Mørk til TV2.dk.


Seneste nyt

fra Nordjylland