Stort behov for gratis retshjælp: 450 sager på 42 dage

02:51

Det er både dyrt og besværligt at føre en retssag, og derfor kommer mange sager aldrig for retten. Et frivilligt initiativ af jurastuderende i Aalborg hjælper nu lejere, der er kommet i klemme.

Det tikker konstant ind med mails i Mike Vestergaards indbakke. Siden han stiftede det frivillige initiativ "Lejernes frie Retshjælp" har der været masser at se til. Hver dag begynder klokken fem om morgenen, hvor der skal besvares mails fra hele landet.

- Der er nok at tage fat på, siger Mike Vestergaard.

Sammen med gruppen af frivillige jurastuderende hjælper han lejere, som har problemer med deres udlejer. Gruppen gør det ganske kvit og frit. Det er nemlig rart at hjælpe – og så pynter det på CV’et.

- Der er et massivt behov i markedet for det, siger Mike Vestergaard.

Det er især sager om depositum ved fraflytninger, som skaber uenighed. De fleste gange kan gruppen af frivillige hjælpe, og i fem procent af sagerne bliver klienterne henvist til et advokatfirma.

Hør meget mere om frivillig retshjælp i nyhedsmagasinet Fokus klokken 19.50 på TV2 Nord Salto, når vært Morten Pedholt får besøg af Mike Vestergaard og Venstres retsordfører, Preben Bang Henriksen.

01:13

Vi har flere gange her på TV2 Nord fortalt om lejere, der har mistet penge til udlejere, som har opkrævet dem direkte i strid med reglerne.

Luk video

Flere nyheder fra TV2 Nord