Stort biltyveri: Forhandler lagde biltyvs navn på nettet

En nordjysk bilforhandler lagde navn og billede af en biltyv på Facebook. Nu er manden mistænkt for mindst 15 tyverier af luksusbiler.

Jesper Larsen fra JL Biler i Halvrimmen troede ikke sine egne øjne, da en 28-årig mand fra Middelfart prøvekørte en specialbygget Mini Cooper til 180.000 kroner og så aldrig kom tilbage med bilen.

- Manden havde jo lagt en kopi af sit kørekort med navn, billede, cpr-nummer og sin adresse og det hele, og den slags er vi jo ikke vant til, forklarer bilforhandleren, der allerede fra starten af var mistænksom overfor biltyven.

Manden havde nemlig ikke en byttebil med, men sagde, at han ville blive hentet af en ven. Da Jesper Larsen bad en ansat om at køre med i bilen, insisterede den 28-årige biltyv på, at han helst ville køre alene, men at han nok skulle køre pænt.

- Da der var gået halvanden time, og bilen ikke var tilbage, slog jeg hans navn op på Facebook, og så skal jeg ellers love for, at alle alarmklokkerne gik i gang, siger Jesper Larsen.

Søgningen viste nemlig, at adskillige andre bilforhandlere havde oplevet præcis det samme. Faktisk kunne Jesper Larsen se, at den 28-årige var forsvundet med mindst syv biler fra forhandlere i Jylland.

Forhandleren meldte med det samme tyveriet til politiet og lagde mandens navn og billede ud på forretningens Facebookside, også selvom han vidste, det er ulovligt:

- Jeg ved det godt, men vi skal jo have stoppet sådan en fyr. Vi er jo 100% sikre på, at han er manden bag tyveriet, forklarer forhandleren.

Onsdag, bare to dage efter tyveriet, har Fyns Politi taget kontakt til den 28-årige biltyv. På baggrund af deres afhøring mistænker politiet nu manden for at stå bag mindst 15 tilfælde af biltyveri.

- Vi er i den meget indledende fase af efterforskningen, og der kan godt dukke flere tilfælde op. Blandt andet ved vi, at manden også har været i Tyskland, forklarer Per Lydiksen Laursen fra Fyns Politi til TV2 Fyn.


Seneste nyt

fra Nordjylland