Stort fremmøde til 1. maj

04:08

1 af 2

Opdateret 19.00: Kildeparken i Aalborg fyldt til 1. maj i valgets tegn.

Tusindvis af deltagere er strømmet til Kildeparken i Aalborg - ansporet af det kommende valg, solskin og fadøl.

I parken kan de lytte til taler af formanden for 3F, Poul Erik Skov Christensen, folketingskandidat for Enhedslisten i Nordjylland, Stine Brix og formanden for LO Aalborg, Anna Kirsten Olesen.

 
- Vi har snakket med socialdemokraterne og SF i lang tid og jeg synes, at de er fornuftige. Jeg tror på, at vi får en bedre politik i Danmark, men det er klart, at det bliver vores opgave i Enhedslisten at holde dem i ørene, så de holder de ting, de har lovet, siger folketingskandidat for Enhedslisten i Nordjylland, Stine Brix.

Også 3F satser på en ny regering.

- Jeg er stensikker på, at en ny regering udmærket ved, at der ikke er nogen grund til, at vi skal have folk til at arbejde her på vilkår, som underminerer det danske samfund. Det er jo ikke kun overenskomsterne - det er også det danske samfund som sådan, sagde Poul Erik Skov Christensen til TV2/Nord efter sin tale.

Med så mange røde faner samlet på et sted, var det svært at tilhængere af den siddende regering, men allerbagerst havde Venstres Ungdom taget deres banner med ind.

- Det er helt sikkert ment som en provokation, og jeg håber egentlig også det lykkes provokere nogen af dem, som sidder her, det er traditionelt muligt at få et par kommentarer med, når man møder op på sådan en dag som i dag, for de forventer at have den lidt for sig selv, sagde René Lund Hansen, lokalformand for Venstres Ungdom i Aalborg.

Flere nyheder fra TV2 Nord