Stort olieudslip i Limfjorden

Limfjorden er ramt af et cirka ti kubikmeter stort olieudslip.

Olieudslippet i Limfjorden strækker sig fra Aalborg Portlands fabrikker og to en halv kilometer mod øst. Det er cirka ti kubikmeter stort. Der er olie i sejlrenden og i havneområdet.

Indsatslederen fra Beredskabet i Aalborg siger til TV2 Nord, at udslippet formentligt er et hændeligt uheld af såkaldt heavy fuel fra Aalborg Portland, og at det med høj sandsynlighed er kommet med et regnvandsafløb. Slamsugere er i fuld gang med at rense op på landjorden og ved havnekajen.

- Vi suger alt det olie op, vi kan, siger indsatsleder Søren Korsgaard.

Indsatslederens teori er, at to gamle tanke er sprunget læk, og derfra er det såkaldte heavy fuel løbet ud i et bassin med åbent regnvandsafløb og derefter ud i Limfjorden.

Hos Aalborg Portland oplyser man, at de ved 11-tiden opdagede olieudledningen.

- Det er højst sandsynligt os, der har haft udslippet, men vi er først helt sikre på det i morgen. Vi vil under alle omstændigheder gennemgå vores sikkerhedsprocedurer, siger miljø- og energichef ved Aalborg Portland, Preben Andreasen.

Der er blevet lagt en 200 meter lang flydespærring ud, som dæmmer olien ind. En større oliepøl flyder lige nu mod øst, og skibet Mette Miljø skal samle den op, fortæller indsatslederen.

Søværnets Operative Kommando er lige nu ved at vurdere på udslippets omfang, og de skal hjælpe Beredskabet med at gøre Limfjorden ren.

Heavy fuel bruges som brændsel på fabrikken.


Seneste nyt

fra Nordjylland