Stort triathlon stævne i Nordjylland

For første gang nogensinde afvikles der et triathlon-stævne i Nordjylland. Aalborg Triathlon Klub arrangerer en ½ og ¼ ironman i Aalborg til sommer. [size=3] [/size]

Søndag 8. juli arrangerer Aalborg Triathlon Klub triathlon-konkurrence på ½ ironman distancen (1900m svømning, 90km cykling og 21km løb) og ¼ ironman distancen (950m svømning, 45km cykling og 10,5km løb). ½-ironman konkurrencen er samtidig DM.

Keld Hejlskov fra Aalborg Triathlon Klub siger om stævnet:

- Det har længe været et ønske for Aalborg Triathlon Klub at arrangere et større triatlon-stævne i det nordjyske. Stævnet består af distancerne på ½ og ¼ ironman. Begge distancer bliver afholdt på samme dag.  Dermed giver stævnet mulighed for førstegangsatleten der vil afprøve kræfter på den halve eller kvarte distance, men lige så vel for den rutinerede der vil opnå en god tid på en hurtig rute.

½ ironman-stævnet bliver et DM. Det betyder at nogle af de bedste danske udøvere forventes at deltage.

DM i Triathlon er også for agegroup (motionister). Gruppen af motionister er de seneste år vokset markant indenfor triathlon. Eksempelvis opnåede Aalborg Triathlon Klub sidste år en medlemstilgang på 55 %.

½ ironman sættes i gang kl. 8.00, hvor starten går i Hasseris Kridtgrav. Her skal atleterne ud på 1900 meter svømning, inden de skal tilbageligge de 90 kilometer cykling i området omkring Nørholm og Porsheden.

Efter cykelturen vender deltagerne tilbage mod Aalborg hvor de skal løbe fra Kridtgraven, langs havnen i Vestbyen, ned langs havnepromenaden til Jomfru Ane parken. 

Ruten er 10,5 kilometer og skal derfor, for dem som kører ½ ironman, tilbagelægges to gange.

Deltagerne på ¼ ironman distancen starter svømmedelen i kridtgraven kl. 13.00. Denne konkurrence består af 950 meter svømning, 45 kilometer cykling og en omgang på løberuten på 10,5 kilometer.


Seneste nyt

fra Nordjylland