Støtte til Vilhelmsen fra regions-SF'ere

Anette Vilhelmsen får støtte af SF'erne i regionsrådet i Nordjylland. Foto: Ivan Bitsch

I kampen om pladsen som Villy Søvndals efterfølger som SF-formand får Vilhemsen nu massiv støtte fra alle SF-medlemmer i regionsrådet.

De fire SF-medlemmer i regionsrådet bakker op om Annette Vilhelmsen som formand for SF. De fire SF'ere er Dennis Stenbjerg Johansen, Bente Lauridsen, Mogens Ove Madsen og Lene Linnemann.

- Vi vælger at støtte op om Annette Vilhelmsen som kandidat til formandsposten i SF, siger Lene Linnemann fra Region Nordjylland.

- Annette har lokalpolitisk forankring, landspolitisk erfaring og ledelsesmæssig baggrund både i og uden for SF. Hun vil evne at favne bredden i SF, synliggøre partiets mere langsigtede mål og skaffe de resultater, som regeringssamarbejdet muliggør, tilføjer hun.

På landsplan bakker 21 ud af 30 SF'ere - 29 medlemmer af regionsrådene samt en suppleant - op om den fynske folketingspolitiker Annette Vilhelmsen, lyder det i en pressemeddelelse. Det svarer til 70 procent.

Dermed slår Annette Vilhelmsen sin stærke opbakning i baglandet fast, mens den anden kandidat i formandskampen, sundhedsminister Astrid Krag, har fundet sin primære støtter i partiets top.

Flere nyheder fra TV2 Nord