Støttegruppe vil hjælpe udvist familie

På søndag bliver 7-årige Im og hendes thailanske mor Suthida Nielsen fra Aabybro udvist. Nu forsøger en gruppe af forældre fra Imsskoleklasse på Aabybro skole at gøre en sidste indsats for at beholde familien i Danmark.

Thailanske Suthida skal søndag forlade Danmark med sin 7-årige datter Im. Mor og datter er blevet nægtet opholdstilladelse i Danmark efter Suthida Nielsens danske mand døde af kræft. Sammen med sin afdøde mands forældre har hun i 16 måneder kæmpet for at få lov til at blive i Danmark men uden held.

- Jeg har kæmpet, og jeg ved ikke, hvad jeg mere skal gøre. Jeg har gjort alt, hvad jeg kan gøre for min datter, siger Suthida Nielsen.

Både Udlændingestyrelsen og byretten har nægtet Im og hendes mor opholdstilladelse. Suthida Nielsen har nu opgivet kampen med myndighederne. Men en gruppe forældre til Ims klassekammerater på Aabybro Skole vil nu hjælpe familien. De har startet en støttegruppe i håb om at råbe politikerne op, så Im og hendes mor alligevel kan blive i Danmark.

- Hvorfor skal hun ud af det her land, som er hendes hjemland? Som forælder, så bliver du dybt berørt af det, siger Anders Christiansen.

- Vi har to mennesker, som på søndag skal stige på en flyver. Vi håber, at det ikke bliver tilfældet. Vi håber, at de kan få lov til at blive her i Aabybro, siger Anders Christiansen.

På få dage har gruppen samlet mere en 1300 støtter på Facebook. Det initiativ vækker respekt på Aabybro Skole.

- Jeg er lige så bekymret for Ims fremtid, som de er. Jeg synes, det her det er et eksempel på en lov, som bliver fuldstændig rigidt overholdt, og som slet ikke tager menneskelige hensyn, siger Søren Dybdal Møller, der er skoleleder på Aabybro Skole.

En række politikere har forsøgt at stille spørgsmål til justitsministeren uden held. Blandt andet den nordjyske folketingspolitiker Bjarne Laustsen (Soc.Dem.) og den politiske ordfører for Enhedslisten Johanne Schmidt-Nielsen.

- Det er nok åbenlyst for enhver, at når en lille pige, som har levet en meget stor del af sin barndom i Danmark, som taler dansk og ikke thai, og man kan finde på at smide hende ud, så er der noget galt med reglerne. Og skulle der ændres på det her, så ville det kræve, at der var et politisk flertal, der sagde, at den her praksis, den skal der ændres på, siger Johanne Schmidt-Nielsen.

Læs mere om støttegruppen for Im og Suthida Nielsen her på Facebook.


Seneste nyt

fra Nordjylland