Støvkluden stadig i sving i Musikkens Hus

Musikkens Hus åbner lørdag, men fredag er bygningen stadig indtaget af håndværkere og rengøringsfolk, som lægger sidste hånd på milliardbyggeriet.

Lørdag skal alt skinne i Musikkens Hus. Her bliver huset, som har kostet omkring en milliard at opføre, indviet med en koncert og Hendes Majestæt Dronningen kigger forbi.

- Der er stadig en del rengøringsarbejde tilbage, men vi skal nok nå det før i morgen. Det kan dog godt være, at vi kommer sent i seng i nat, siger serviceleder Anne Marie Hansen fra rengøringsfirmaet Eurest Service.

Rengøringsfolkene har haft svære kår, for fredag var håndværkerne stadig i gang med en række mindre opgaver i Musikkens Hus. Og håndværkerarbejde fører en del skidt og støv med sig.

- Vi har været i gang med at gøre rent i flere uger, men vi bliver nødt til at løbe det meste over igen. Derfor må vi arbejde helt indtil deadline, siger Anne Marie Hansen, som glæder sig over endnu et have et lille døgn, før dronningen gør sin entré.

Når gæsterne ankommer til lørdagens åbningskoncert, går turen over den røde løber. Derfor skal den selvfølgelig også shines op, før lakskoene og de høje hæle betræder den.

- Det skal jo gerne se præsentabelt ud, så det passer til det flotte hus, siger event teamleder Christina Johnsen, som i dag brugte mere end en time på at støvsuge og vaske løberen.

Dronningen ankommer til Musikkens Hus lørdag klokken 17. Hun deltager herefter ved åbningskoncerten, før arrangementet rundes af med et festfyrværkeri over Limfjorden omkring klokken 22.


Seneste nyt

fra Nordjylland