Se billederne: Strålende Kronprinsesse åbnede nyt hospice

Kronprinsesse Mary åbnede torsdag et nyt hospice i Nørresundby, der skal tage over for KamilianerGaarden i Aalborg.

Det nye Hospice Vangen i Nørresundby, der skal tage over for KamilianerGaarden på Kastetvej i Aalborg, står endelig færdigt, og torsdag blev byggeriet indviet - med royal deltagelse. 

Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Mary havde nemlig æren af at klippe snoren til det 2499 kvadratmeter store hospice. 

- Det har været en god dag. Vi har fortalt Kronprinsessen om alle de tilbud, som vi kan give de meget syge og terminale patienter, som får plads på det nye hospice. Hun var meget interesseret i at vide, hvordan vi arbejder med at lindre patienterne, siger hospicechef Anette Agerbæk i en pressemeddelelse fra Region Nordjylland. 

Udover at klippe snoren til de nye bygninger blev Kronprinsessen også modtaget af en af hospicets nuværende patienter, 71-årige Lilly Kristine Vammen Jensen.

Hospice Vangen er placeret ud til rolige omgivelser og skov i det nordøstlige Nørresundby, og det rummer 15 sengepladser til terminale patienter, og der bliver plads til det palliative team fra Aalborg Universitetshospital, der arbejder for at lindre patienterne både fysisk, psykisk, socialt, eksistentielt og åndeligt. Derudover rummer den nye bygning hele den frivillige organisation, som er bygget op omkring hospicet.

De første patienter flytter ind på Hospice Vangen 23. maj.

Illustration: Det nye Hospice Vangen.
Illustration: Det nye Hospice Vangen.
Foto: Region Nordjylland
Illustration: Det nye Hospice Vangen.
Illustration: Det nye Hospice Vangen.
Foto: Region Nordjylland

Seneste nyt

fra Nordjylland