Straf forældrene, hvis børnene pjækker

 Straf forældrene, hvis børnene pjækker

Undervisningsminister Bertel Haarder (V) vil nu tage børnefamilieydelsen fra de forældre, hvis børn forsømmer skolen for meget.

På landsplan er der omkring 6000 elever, der forsømmer for meget. For at få dem i skole igen vil undervisningsministeren nu ramme forældrene økonomisk.

- Mit forslag er, at vi bruger en sanktion, vi har i forvejen. Man kan nemlig sløjfe børnefamilieydelsen for de familier, som slet ikke lever op til deres forpligtelser, siger undervisningsminister Bertel Haarder (V) til TV2/NORD.

- Det er en absurd ide! Der er en uheldig tendens i dette samfund, at hver gang man har et problem, så skal man altid finde løsninger i form af bødestraffe eller andre former for straffe. Jeg synes, man i stedet for skal tage hånd om problemerne, siger skole- og kulturrådmand i Aalborg Kommune, Henrik Thomsen, til TV2/NORD.

Aalborg Kommune vil derfor indføre såkaldte trivselspersoner på alle skoler i kommunen. Sådan en har de allerede på Nørre Uttrup Skole, og han er ikke vild med idéen om at ramme forældrene økonomisk.

- Lad os nu stoppe alt den snak om bøder. Det er mennesker, der har det skidt, og det er problemet. Lad os nu løse de menneskelige problem der er, i stedet for at give bøder, siger John Christensen, trivselsperson på Nr.Uttrup Skole til TV2/NORD.


Seneste nyt

fra Nordjylland