Stramt budget med forbedringer

Foto: Ivan Bitsch (arkiv)

Regionen har lagt budget for 2013, og selvom det er et stramt et af slagsen, så mener Regionen selv, at der er indlagt forbedringer.

Det er et stramt budget, som Region Nordjylland har lagt for sig selv næste år. Budgettet blev indgået tirsdag, og ifølge Regionen selv, så er der mange løft på trods af en stram økonomi.

- Vi går ind og styrker psykiatrien med flere sengepladser på børne- og ungeområdet og etablerer en misbrugsenhed og en særlig klinik for psykiatriske patienter, som har fysiske sygdomme. Samtidig sætter vi ind på praksisområdet, hvor vi ansætter en læge, som sammen med de praktiserende læger skal sætte kvalitet i fokus. Og med vores Telecare projekt og en styrket 112 akuthjælperprojekt, når vi helt ud og tæt på borgerne. Så selv om det er et stramt budget, er det et budget med gode nyheder, siger regionsrådsformand Ulla Astman (Soc. Dem.)

Den økonomiske krise har også gjort sit indtog på Regionens budget og det vil være den kollektive trafik og indsatsen mod jordforurening, som ikke vil opleve vækst i det nye år.

- Der er tale om, at vi går ind og styrer et par områder, som vi hidtil har prioriteret meget højt. Så vi vil stadig levere en rigtig god service på de områder, siger regionsrådsformand Ulla Astman (Soc. Dem.)

Regionen har i 2013 et samlet budget på 12,4 milliarder kroner. Det er cirka 34 millioner kroner mere end året før.

Flere nyheder fra TV2 Nord