Bus på vej for at hente strandede ukrainske fodboldspillere

Fodboldholdet, der har deltaget i Dana Cup, bliver ifølge Dana Cup og holdets agent hentet af en bus mandag.

I to døgn har 49 ukrainere været strandet hos fjerkræslagter Poul Raunsmed i Nørre Lyngby ved Løkken. Fodboldspillerne og deres trænere har deltaget i Dana Cup i Hjørring i den forgangne uge, men hjemturen er ikke forløbet helt efter planen for ukrainerne.

Faktisk er hjemturen endnu ikke begyndt, da holdets 18 år gamle bus er brudt sammen og derfor ikke kan fragte dem hjem. 

Ukrainerne forlod den skole, de har overnattet på, i lørdags, men da der altså var store problemer med bussen, som ikke uden videre kunne repareres, måtte de væbne sig med tålmodighed. De endte hos Poul Raunsmed på fjerkræslagteriet i Nørre Lyngby, da der er ukrainske ansatte på stedet.

De har overnattet i Nørre Lyngby to gange. Natten til mandag blev spillerne indkvarteret i restauranten ved Feriecentret Lyngby Mølle, hvor Poul Raunsmed er forpagter. Det skulle dog gerne blive holdets sidste overnatning i det nordjyske, for nu skulle der altså være en bus på vej for at hente dem.

- Jeg har talt med holdets agent, som fortæller, at der er en bus på vej for at hente dem. Den skulle ankomme i løbet af mandag, fortæller presseansvarlig for Dana Cup, Torben Vandsted.

- Har ikke lidt nød

Det var egentlig Dana Cups plan, at man ville forsøge at få en dansk vognmand til at køre holdet et godt stykke ned i Europa, hvor de kunne møde en ukrainsk bus, der skulle fragte spillere og trænere det sidste stykke hjem. Men holdets agent har fået en hjemrejse i stand uden hjælp fra en dansk bus.

quote Vi har lidt oplevet, at agenten har taget over i forhold til det her, og når de nu kunne få lov at være oppe i Nørre Lyngby, så var det jo rigtig fint.

Torben Vandsted, Dana Cup

Den seneste melding lyder på, at der er en bus på vej fra Polen. Den skulle efter planen lande i Nordjylland mandag nat. Det er arrangeret sådan, at der er flere chauffører med. Det betyder, at man ikke er begrænset af køre-hviletidsbestemmelserne, og derfor kommer hjemturen til at gå noget hurtigere end først forventet.

Dana Cup fik først besked om de strandede ukrainere søndag middag, og siden har lokale mekanikere forsøgt at reparere bussen, som godt kan starte, men ikke meget mere end det. Imens var Dana Cup gået i gang med at forsøge at finde overnatningsmuligheder til fodboldspillerne, men det blev ikke aktuelt.

- Vi har lidt oplevet, at agenten har taget over i forhold til det her, og når de nu kunne få lov at være oppe i Nørre Lyngby, så var det jo rigtig fint. Vi har været ude med mad til dem, og det havde de lokale så også sørget for, så de har i hvert fald ikke lidt nød, selv om det er en træls situation for dem, at de ikke kan komme hjem, siger Torben Vandsted.


Seneste nyt

fra Nordjylland