Strandet byggeprojekt: Det ser forfærdeligt ud, men der er ikke noget at gøre

Et storstilet ferieprojekt midt i Skagen By er endt i forfald. Det første nye hus er begyndt at falde sammen, og resten af grunden har i flere år ligget hen som en stor losseplads.

For ti år siden blev den gamle kaserne på Jens Winthers Vej i Skagen blev revet ned. Mogens Eeg, der er formand for Skagen Byting, kommer dog stadig til at tænke på krig, når han kigger ind på grunden.

- Det ligner noget fra Anden Verdenskrigs sidste dage. Det er trist, siger Mogens Eeg.

Den gamle kasernegrund blev i 2006 solgt til en investor, som ville opføre 50 feriehuse, hotel og svømmeland. Det første hus blev delvist færdig, men så gik hele projektet i stå.

Bytingets medlemmer siger, at de konstant får henvendelser fra lokale skagboer og turister, der klager over den forfaldne byggegrund midt i byen. Folk skælder ud, men kommunen kan ikke gøre noget.

- Det er ærgerligt, og det ser forfærdeligt ud, men der er desværre ikke noget at gøre ved det. Vi har selvfølgelig prøvet at forhøre os i det relevante ministerium, om der er mulighed for at trække byggetilladelsen tilbage, men det er der desværre ikke. Det er der ikke, når ejeren først er gået i gang med at bygge efter at have fået en tilladelse. Sådan er reglerne. Man kan godt gå til og fra et byggeri og på den måde beholde tilladelsen i det uendelige, siger Boie Frederiksen, chef i Teknik og Miljø i Frederikshavn Kommune.

Formanden for Bytinget, Mogens Eeg, synes, at kommunen bare skal gøre noget alligevel.

- De har altså også en masse beboere og lokale, som de skal tage hensyn til, siger han.

TV2Nord har talt med Bill Nielsen fra Tuxen Aps i Aalborg, der ejer den omstridte grund i Skagen. Han ønsker ikke at blive interviewet, men siger kort, at han har taget kontakt til et lokalt viceværtbureau, der nok skal sørge for at rydde op.


Seneste nyt

fra Nordjylland