Strandet byggeprojekt: Det ser forfærdeligt ud, men der er ikke noget at gøre

02:41

Foto: Torben Lykke Larsen

1 af 2

Et storstilet ferieprojekt midt i Skagen By er endt i forfald. Det første nye hus er begyndt at falde sammen, og resten af grunden har i flere år ligget hen som en stor losseplads.

For ti år siden blev den gamle kaserne på Jens Winthers Vej i Skagen blev revet ned. Mogens Eeg, der er formand for Skagen Byting, kommer dog stadig til at tænke på krig, når han kigger ind på grunden.

- Det ligner noget fra Anden Verdenskrigs sidste dage. Det er trist, siger Mogens Eeg.

Den gamle kasernegrund blev i 2006 solgt til en investor, som ville opføre 50 feriehuse, hotel og svømmeland. Det første hus blev delvist færdig, men så gik hele projektet i stå.

Bytingets medlemmer siger, at de konstant får henvendelser fra lokale skagboer og turister, der klager over den forfaldne byggegrund midt i byen. Folk skælder ud, men kommunen kan ikke gøre noget.

- Det er ærgerligt, og det ser forfærdeligt ud, men der er desværre ikke noget at gøre ved det. Vi har selvfølgelig prøvet at forhøre os i det relevante ministerium, om der er mulighed for at trække byggetilladelsen tilbage, men det er der desværre ikke. Det er der ikke, når ejeren først er gået i gang med at bygge efter at have fået en tilladelse. Sådan er reglerne. Man kan godt gå til og fra et byggeri og på den måde beholde tilladelsen i det uendelige, siger Boie Frederiksen, chef i Teknik og Miljø i Frederikshavn Kommune.

Formanden for Bytinget, Mogens Eeg, synes, at kommunen bare skal gøre noget alligevel.

- De har altså også en masse beboere og lokale, som de skal tage hensyn til, siger han.

TV2Nord har talt med Bill Nielsen fra Tuxen Aps i Aalborg, der ejer den omstridte grund i Skagen. Han ønsker ikke at blive interviewet, men siger kort, at han har taget kontakt til et lokalt viceværtbureau, der nok skal sørge for at rydde op.

Har du et godt tip?

Flere nyheder fra TV2 Nord