Streetmekka kommer til Aalborg

02:07

Nye gadeidrætsfaciliteter er på ej til Aalborg. Her skal en gammek industribygning ved eternitgrunden bygges om for 23 millioner kroner og gøre plads til idræts og foreningsaktiviteter i det nye streetmekka.

Eternitten bygges om for 23 millioner kroner og skal nu huse Streetmekka, der vil tilbyde gade idrætsfaciliteter året rundt.

Industribygning ved Eternitten i Aalborg renoveres nu til et nyskabende gadeidrætshus – et såkaldt GAME Streetmekka. Den gamle industribygning skal så blive stedet, hvor nordjyder og mange andre kan give den gas med den såkaldte streetsport, hvor alt lige fra streetbasket, hiphop dans, breakdance og parkour er en del af genren - kort sagt, alt hvad der er "street". 

- GAME Streetmekka Aalborg bliver fantastisk i forhold til vores mål om at gøre det let for alle byens unge at træffe det aktive og sunde valg, og komme ud at bevæge sig, siger Mads Duedahl, Sundheds- og Kulturrådmand i Aalborg Kommune.

Aalborg Kommune har valgt at gå ind i et projekt, som gadeidrætsorganisationen GAME, Realdania, TrygFonden, Nordea-fonden og Det Obelske Familiefond står bag. Konceptet går ud på at omdanne livløse industribygninger til rå gadeidrætsfaciliteter – GAME Streetmekkaer. Målet er at få flere børn og unge aktive på asfalten og GAME Streetmekka findes allerede i København og Esbjerg og er på vej i både Aalborg og Viborg. 

- Med GAME Streetmekka Aalborg får vi nu tag over hovedet, så vi kan tilbyde mangfoldige gadeidrætsaktiviteter i alle årets måneder. Det bliver et suverænt supplement til vores traditionelle foreningsliv. Det bliver også et stort aktiv for byens skoler, der kan bruge stedet til sociale og fælleskabsopbyggende aktiviteter, fortæller Mads Duedahl. 

GAME Streetmekka Aalborg forventes at stå klar i starten af 2018 og næste skridt er en workshop den 29. februar, hvor husets fremtidige brugere involveres i processen.

Forsiden lige nu