Strejke i Vester Hassing er slut

 Strejke i Vester Hassing er slut

Medarbejderne på plejecentret Hassinghave i Vester Hassing arbejder igen. De nedlagde arbejde i tirsdag, men besluttede torsdag morgen at gå i arbejde igen.

Arbejdet er igen normalt på Hassinghave i Vester Hassing. På et møde torsdag morgen besluttede 35 strejkende SOSU-assistenter at stoppe den overenskomststridige arbejdsnedlæggelse, som de startede i tirsdag.

I Aalborg glæder den lokale FOA-formand sig over, at de
konfliktvillige sosu-assistenter, der slet ikke var udtaget til at konflikte, har indfundet sig på arbejde igen. I stedet har "ude-gruppen" i hjemmeplejen i Åbybro torsdag morgen meddelt, at de nu også nedlægger arbejdet ulovligt.

- Vi vil formentlig se en smule udsving her i begyndelsen, indtil man har fundet en balance. Der er mange følelser forbundet med det her, siger FOA's formand i Aalborg, Kristian Gaardsøe.

Senere på torsdagen skal han også se nærmere på nødberedskabet i det nordjyske, hvor man ét sted har meddelt, at der sandsynligvis er for mange sosu-assistenter i korpset.

- Det ser ud til, at vi nogen steder ikke har behov for så
mange medlemmer som først antaget. Det er altid en afvejning, og der er ikke noget hokuspokus i det, siger Kristian Gaardsøe.

Genoptagelsen af arbejdet i Nordjylland betyder, at
personalejuridisk afdeling i Kommunernes Landsforening (KL) kan afblæse den sag, foreningen havde forberedt i arbejdsretten mod de ulovlige arbejdsnedlæggelser i Nordjylland.

Hvis sosu-assisterne gik i arbejde allerede torsdag, ville de nemlig slippe med at blive trukket i løn. Valgte de derimod at fastholde strejken, ville de blive mødt med en bod.


Seneste nyt

fra Nordjylland