Strejke på vej: FOA afslører hvordan de rammer Nordjylland

FOA har fredag aften offentliggjort, hvilke af deres medlemmer der bliver berørt, hvis konflikten bliver en realitet.

Tusindvis af FOA-medlemmer kommer til at strejke, hvis konflikten mellem de offentlige ansatte og deres arbejdsgiver, staten, bliver en realitet. Det er uenighed om de offentlige ansattes lønniveau de næste tre år, der udløser denne strejkevarsel.

- VI er kommet dertil, hvor vi virkelig skal til at lægge arm om lønnen. Vi håber dog at varslen gør, at de reelt vil komme til forhandlingsbordet og forhandle med os, siger Kristian Gaardsøe, formand for FOA Nordjylland.

Strejken kommer til at omfatte hele landet. Næsten alle kommuner bliver direkte berørt, og alle fem regioner vil have FOA-medlemmer i strejke.

- Det er måske en lidt usædvanlig fremgangsmåde, at vi offentliggør oversigten over faggrupper, arbejdspladser og kommuner og regioner. Men hensigten er meget enkel. De medlemmer, der skal i strejke - og de, der ikke skal - skal kende situationen i god tid, siger Dennis Kristensen, formand for FOA.

Her kan du se hvilke kommunale arbejdspladser FOA har varslet strejke for. Derudover er der og varslet strejke for flere regionale arbejdspladser, dem kan du se her.


Seneste nyt

fra Nordjylland