Strengere straffe mod politichikane

Socialdemokraterne er ikke afvisende over for strengere straffe mod chikane og trusler mod politifolk, der ikke er i uniform.

En ny undersøgelse foretaget af Politiforbundet viser, at antallet af nordjyske politibetjente, der udsættes for chikane uden for arbejdstiden, er overraskende højt.

Omfanget er så stort, at både ledelse og ansatte ved Nordjyllands Politi mener, der skal gøres noget ved problemet, og medlem af folketingets retsudvalg Rasmus Prehn vil ikke afvise, at en løsning kan være strengere straffe til kriminelle, der chikanerer betjente i privaten.

- Det er fuldkommet uacceptabelt, og det skal vi som samfund på ingen måde finde os i. Fra regeringens side har vi fuld opmærksomhed på det her problem og er i en tæt dialog med Politiforbundet og politiets ledelse. Noget af det, vi kigger på er straf, siger Rasmus Prehn til TV2/Nord.

Udover muligheden for strengere straffe, samarbejder regeringen ifølge det nordjyske folketingsmedlem også med Politiforbundet om, hvordan man kan forebygge chikane mod betjente, når de optræder i civil.

- Det, vi hører fra eksperter og Politiforbundet er, at det, der er mest effektivt er, hvis man systematisk prøver at have dialog omkring det og prøver at konfrontere gerningsmændene med deres ofre, så man simpelthen opdrager folk til at lade være med de her ting, men højere straffe kan også være løsningen, siger Rasmus Prehn.

Se interviewet med Rasmus Prehn og indslaget om politichikane øverst i artiklen.


Seneste nyt

fra Nordjylland