Strid om parkeringspladser i Aalborg fortsætter

Arkivfoto. Foto: Lone Vad Dam

02:33

Både borgere og erhvervslivet er vrede over færre parkeringspladser i Aalborg

1 af 2

I går sagde rådmand Hans Henrik Henriksen til TV2Nord, at folk skal vænne sig til P-huse i randen af midtbyen. Men det kan han godt glemme, lyder kritikken.

Aalborg Kommune lægger op til at holde midtbyen nogenlunde fri for biler og parkeringspladser og så satse på parkeringshuse i kanten af byen. Den melding bliver ikke godt modtaget af Peter Corfitz Holm, der er udlejer med flere ejendomme i Aalborg midtby.

- Udviklingen i de seneste år har været katastrofal for de forretningsdrivende. Jeg oplever ligefrem, at de har svært ved at betale huslejen. De gode butikker lukker eller flytter ud til City Syd. For deres kunder har alt for store problemer med at komme ind til dem, og de folk, der bor i byen, har jo også store begrænsninger, fordi alle de små pladser er væk, siger Peter Corfitz Holm. 

Læs også Aalborgensere sabler byens parkeringsforhold ned: Elendige og katastrofale

Sofie Saaby Bach bor midt i Aalborg og kører nu rundt i andre kvarterer for at finde en plads, når hun kommer hjem fra sit arbejde i Brønderslev.

- Jeg kan godt bruge en halv time, når jeg ligger og flakker rundt i Vestbyen. Hvis jeg havde et lille barn og mange andre ting og havde været ude at handle, så vil det være for langt at bruge de parkeringshuse lidt længere ude. Så ville det være et argument for at flytte, siger Sofie Saaby Bach.

Laila Thomsen, formand for Alabu Bolig, er bekymret for bosætningen i Aalborg.  

- Det er da ikke så attraktivt at bo de steder, hvor man ikke kan få parkeringspladser. Manglende parkeringspladser kan da også blive et større problem, når boligselskabet igen skal bygge nyt. Der skal jo være liv og handel i en by, hvis folk skal have lyst til at bo her, siger Laila Thomsen.

Ifølge Anette Valentin, byrådskandidat for Fjordlisten, ryster på hovedet.

- Vi har jo set i USA, hvordan folk kun handler ude i store centre uden for byerne. Det duer ikke. Hvem vil i øvrigt parkere i C.W. Obels p-parkeringshus, hvis man skal handle inde i byen, for eksempel Nørregade. Det bliver ikke nogen succes, siger Anette Valentin.

Flere nyheder fra TV2 Nord