Strid uafklaret mellem universitet og lægestuderende i Århus

Lægestuderende håber fortsat på at slippe for tvangsflytning til Aalborg.

De lægestuderende i Århus regner med at få en mindelig løsning med studieledelsen ved det medicinske studium på Århus Universitet. Håbet er, at planer om at tvinge nogle af dem i praktik på sygehuse i Nordjylland bliver afløst af en frivillig ordning.

Studieledelsen har lagt op til at tvangsflytte 40 studerende per semester, så de skal tage den praktiske del af deres uddannelse hel eller delvist på hospitaler i Region Nordjylland, fordi der ifølge studieledelsen ikke er plads nok på hospitalerne i Århus.

De studerende indvender, at det vil give
for store gener for deres familieliv og fritid, og at de har ret til at få deres praktiske uddannelse i Århus, hvor de også mener, at der er pladser nok.

Et forhandlingsmøde med studieledelsen har givet de studerende håb om, at studieledelsen giver sig på et nyt møde onsdag, siger en talsmand for de studerende, Mikkel Fode.
- Vores udgangspunkt er, at vi har juraen på vores side, og vi har forhåbning om en løsning, uden at vi behøver at involvere vores advokat, siger talsmanden til Ritzau.
/ritzau/


Seneste nyt

fra Nordjylland