Strikkede sig ud af depression: Nu har tvillingesøstre åbnet en garnforretning

Efter perioder med stress og sygdom har livet som selvstændige givet tvillingesøstre ro. De har åbnet en garnbutik - for det gamle håndværk er blevet in.

Når de to tvillingesøstre Lisbeth Andersen og Signe Clausen griner, er det en høj og smittende latter, der breder sig i hele butikken på Nygade i Brønderslev. Og der er nok at glæde sig over - det går godt med deres butik Uldtråden, som åbnede 6. januar.

- Vi er blevet taget rigtig godt imod, siger Signe Clausen.

quote Jeg har strikket mig ud af en stressrelateret depression. Jeg kunne mærke, at når jeg havde strikket i 20 minutter, faldt hovedet til ro.

Lisbeth Andersen

Hendes søster Lisbeth Andersen har i mange år leget med tanken om at blive selvstændig. Og da en garnforretning i Brønderslev skulle lukke, sendte Lisbeth en SMS til Signe og spurgte, om de skulle overtage. Svaret kom med det samme - Signe var klar.

Som en bedekrans

Hun havde ad flere omgange været stresset på sit daværende job, og hun var klar til at prøve noget nyt.

- Det var nødvendigt. Alternativet ville være, at vi begge havde været sygemeldt, siger Signe Clausen.

At det lige præcis er salg af garn, søstrene har kastet sig over, at intet tilfælde. Begge har strikket siden de var små, og for Lisbeth Andersen har strikketøjet hjulpet hende gennem svære perioder.

- Jeg har strikket mig ud af en stressrelateret depression. Jeg kunne mærke, at når jeg havde strikket i 20 minutter, så faldt hovedet til ro, så der er en meget meditativ effekt i det. Det svarer til de katolske mænd, som sidder med deres bedekranse, siger hun.

Mød søstrene bag Uldtråden her:

Strik som afstressning

Et andet sted i Brønderslev ligger en af Nordens helt store garnleverandører, nemlig Mayflower, som leverer til Danmark, Sverige og Norge. Her oplever de også, at strik bliver brugt som afstresning.

- Det tilbyder folk et lille frirum i dagligdagen, siger Palle Rosenquist Kruse, der er CMO ved Mayflower.

Virksomheden har eksisteret i knap 70 år, og inden for de seneste fire år har der været en klar stigning i efterspørgslen. Det kommer blandt andet til udtryk i antallet af downloads af strikkeopskrifter på Mayflowers hjemmeside, som er nået op på 1500 downloads om dagen.

 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland