Studerende flytter på vandrehjem

Igen i år må mange af de mange nye studerende i Aalborg flytte ind på vandrehjemmet, indtil de finder én mere permanent bolig.

Helena Jozwik er lige startet på multimedia og design på Aalborg Universitet. Hun kom fra Polen i mandags, og da hun ikke umiddelbart kunne finde et sted at bo flyttede hun ind i en hytte på vandrehjemmet i Aalborg. Her bor hun lige nu sammen med 3 andre piger.

- Hytten er meget lille til så mange mennesker. Men på den anden side, så kan man møde mange søde mennesker her fra hele verden. Så det har også været lidt sjovt at bo her, siger Helena Jozwik til TV2/NORD.

Omkring 650 andre unge studerende har som Helena valgt at flytte ind på vandrehjemmet. Det tal er meget lig tallene fra sidste år, men hvor de unge sidste år ret hurtigt fandt en anden bolig og flyttede ud igen, ser det ud til at gå mere træg i år.

- Der må mangle private værelser. Det er der ingen tvivl om. Det lykkedes for flere sidste år at finde private værelser. På et tidspunkt bliver markedet jo lidt mættet så man må længere ud for at finde et værelse, siger direktør Bo Black, Aalborg Camping og Hytteø til TV2/NORD.

Helena har fundet noget andet og er lige nu ved at flytte.

- Det ligger lidt langt væk fra byen, men det er bedre at have sit eget værelse og være uafhængig, siger Helena Jozwik.


Seneste nyt

fra Nordjylland