Studerende fra Aalborg er hurtigst

Foto: TV2/Nord Arkiv

De kandidatstuderende på Aalborg Universitet er landets hurtigste til at blive færdige med deres uddannelse.

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at der er stor forskel på, hvor hurtige de danske kandidatstuderende er til at færdiggøre deres studier. De kandidatstuderende fra Aalborg Universitet er landets hurtigste til at blive færdige med deres uddannelse. Over halvdelen af bachelorer fra 2009 var færdige med deres kandidatstudier i 2011 - til tiden. På ingen af de andre universiteter gælder det for mere end fire ud af ti.

- De må med andre ord gøre ét eller andet rigtig i Aalborg, lyder den første reaktion fra politisk konsulent i Dansk Erhverv Morten Jarlbæk Pedersen.

I Dansk Erhverv undrer man sig over, at der er så stor forskel på universiteterne, og opfordringen er, at universiteterne bliver bedre til at lære af hinanden.

- Hver syvende kandidatstuderende ved RUC afbryder sine studier, mens det kun gælder for én ud af 33 på DTU. Man kan altså roligt sige, at der er et vist rum for forbedring, siger Morten Jarlbæk Pedersen, der også peger på, at det oftest er studerende inden for de humanistiske områder, der afbryder deres studier.

Flere nyheder fra TV2 Nord