Studerende giver luft i boligmarkedet

Det gavner boligmarkedet, at Nordjylland er med helt i fremme, når det kommer til antallet af ansøgere til universitetet. Aalborg Universitet oplever en stigning på hele 18 procent - og det giver luft i boligmarkedet, vurderer ekspert.

Aalborg Universitet er rigtig populær i år. 18 procent flere har nemlig ansøgt om at blive optaget på en af universitetets uddannelser, hvilket er den største stigning i landet, hvis man sammenligner med universiteterne i Aarhus, Roskilde og Syddansk Universitet.

Det høje ansøgertal vil få efterspørgslen efter især to-værelseslejligheder til at stige, mener chefanalytiker hos Spar Nord, Martin Lundholm.

- Det vi ser, er, at forældrene laver forældrekøb i udpræget grad. Det gør så, at der er en god efterspørgsel efter lejligheder i Aalborg, hvor priserne i forvejen har været stabile i forhold til resten af landet.

Og det vil få priserne på boligmarkedet i Aalborg til at stige, hvilket vil gavne boligmarkedet, mener Martin Lundholm.

- Det er godt, at priserne stiger, fordi det gør, at man kommer til at stå bedre som boligejer, hvis man ejer en bolig, som stiger i pris. Det giver lidt mere blod på tanden til at få solgt sin nuværende bolig.

Ifølge Martin Lundholm er det især i tiden fra de unge er optaget på universitetet til studiestart, at efterspørgslen på boligmarkedet vil toppe. Men når den tid er ovre, mener Martin Lundholm også, at det vil have positive efterdønninger længere ud i fremtiden.


Seneste nyt

fra Nordjylland