Studerende gratis i operaen

Blandt de cirka 1300, der itirsdag aften skulle i operaen i Aalborg, var der cirka 400 studerende. De havde nemlig fået fribilletter, som en del af en kulturstrategi.

Det berømte operahus Staatsoper Unter den Linden gæster i denne uge Aalborg, og opførte tirsdag aften "Barberen fra Sevilla". Udover at der selvfølgelig var en masse operafans til stede, så var der også en stor gruppe blandt publikum, som aldrig før havde set en opera.

- Jeg regner med at høre noget godt musik, og måske få en helt ny oplevelse, som jeg aldrig har prøvet før, sagde Sara Kjærsgaard, der er studerende fra Brønderslev Gymnasium.

Som en del af Region Nordjyllands kulturstrategi, havde de studerende nemlig fået tildelt fribilletter til Operaen, som ellers koster mellem 370-595 kroner pr. billet. Det skal lokke de studerende til Aalborg for at få en klassisk kulturoplevelse, som de fleste først stifter bekendtskab med i en senere alder.

- Jamen jeg ved sådan set ikke ret meget om operaer - kun fra tegnefilm, da jeg var lille, hvor jeg så, at de kunne finde på at springe et glas med de høje toner, men det tror jeg nu ikke, at de gør i aften, siger Amanda Rank, der også er studerende fra Brønderslev Gymnasium.

På torsdag opføres operaen igen, og der kommer cirka 300 studerende mere, ligesom der til generalprøven i går var godt 100 studerende blandt publikum. Folkene bag projekter er begejstret over den store interesse fra de studerendes side.

- Det er jo en oplevelse at gå i operaen, ligesom det er en oplevelse at komme ind og høre noget godt musik i så stort et rum, hvor der ikke er mobiltelefoner, eller laptops - man er helt i sit eget univers, siger Anne-Lise Schou fra Hasseris Gymnasium, der er tovholder på projektet.


Seneste nyt

fra Nordjylland