Studerende kæmper for letbanen

Studentersamfundet ved Aalborg Universitet melder sig på banen i kampen for at få en letbane til Aalborg.

Busserne mellem Aalborg Midtby og Aalborg Universitet kan være tæt pakkede i morgentimerne, når de studerende skal i skole. Derfor vil en letbane mellem byen og Universitetet blive mødt med åbne arme af de studerende.

Men Studentersamfundet ved Aalborg Universitet tror ikke på, at etableringen af en letbane kan løftes af Aalborg Kommune og Region Nordjylland alene. Derfor melder de sig nu på banen med et krav om, at staten tager del i projektet.

- Studentersamfundet vil velkomme en letbane med åbne arme. Letbanen vil betyde, at trafikken mellem centrum og Aalborg Øst bliver fremtidssikret, siger den uddannelsespolitiske ordfører for Studentersamfundet Anders Møller Thomsen.

- Vores håber, at Folketinget vil afsætte midler til letbanen i deres forhandlinger om de 500 millioner til fremtiden kollektive transport, siger Troels Serup, der er studenterpolitisk koordinator for Frit Forum i Aalborg.

Samtidig med at busserne er godt fyldte, så oplever Aalborg Universitet også en tæt biltrafik omkring universitetet.

- Derfor tager vi nu kontakt til politikerne i vores netværk for at gøre opmærksom på den her problemstilling og sikre, at letbanen bliver realiseret til gavn for både Aalborg, Aalborg Universitet og de studerende, siger Troels Serup.


Seneste nyt

fra Nordjylland