Studerende laver skulpturer til Frederikshavn Kommune

Borgmester i Frederikshavn Kommune, Birgit Hansen (Socialdemokratiet), var imponeret over, hvad hun så, da hun besøgte beton-workshoppen, der er blevet til i et samarbejde mellem AMU Nordjylland, Aalborg Universitet og UCN.

- Jeg er imponeret over, hvor dygtige de studerende er, selv om det for mange er allerførste gang, de skal prøve at arbejde i beton. Og selv om de kommer fra tre meget forskellige uddannelsesinstitutioner, har de været gode til at arbejde tværfagligt og samarbejde. Resultaterne er blevet imponerende kreative, og vi glæder os til at få dem op til Frederikshavn Kommune.

Sådan sagde borgmester i Frederikshavn Kommune, Birgit Hansen (Socialdemokratiet), da hun fredag besøgte betonworkshoppen på AMU Nordjylland i Aalborg for at holde festtale i forbindelse med, at over 250 studerende fra fire forskellige uddannelsesretninger nu havde afsluttet en lille uges betonworkshop.

De studerende kommer fra Aalborg Universitet, AMU Nordjylland og University College Nordjylland og har i fire dage arbejdet i grupper på tværs af uddannelsesretninger, og det fælles overordnede tema var ”Ophold og leg ved kysten”. På forhånd havde arrangørerne bag lavet en aftale med Frederikshavn Kommune om, at de skulle aftage skulpturerne, så de kan bruges til leg og fritid for turister og fastboende.

Bruger hinandens faglighed

- Det er klart, at når temaet omhandler noget af det mest dyrebare og sårbare, vi har i Frederikshavn Kommune - nemlig vores 105 kilometer kyststrækning - så har vi på forhånd været ret spændte på resultaterne. Og lovgivningen sætter også nogle begrænsninger, men vi skal nok finde nogle gode løsninger, så de 27 elementer står, hvor de kan blive til glæde for os alle, siger Birgit Hansen.

De studerende har arbejdet med et af tre undertemaer, og for hvert undertema blev der af en dommerkomité udpeget en vinder. I AMU’s hal C, hvor undertemaet var ”Ved kysten året rundt”, havde vindergruppen lavet en skulptur, man både kan sidde på, hænge sit håndklæde på og have sin pc stående i. Men selv om de studerende var stolte af vinderplaceringen, var det selve arbejdsprocessen, der betød mest.

Vinderskulpturen i Hal C - hvor temaet var ”Ved kysten året rundt” - var allerede rykket ud af hallen på rejsen mod Frederikshavn Kommune. Folkene bag skulpturen er - fra venstre: Kia Schandorff Johansen, Nikolai Moos, Thomas Mortensen, Jonas Mortensen, Nicholas Green og Anne Krogh
Vinderskulpturen i Hal C - hvor temaet var ”Ved kysten året rundt” - var allerede rykket ud af hallen på rejsen mod Frederikshavn Kommune. Folkene bag skulpturen er - fra venstre: Kia Schandorff Johansen, Nikolai Moos, Thomas Mortensen, Jonas Mortensen, Nicholas Green og Anne Krogh
Foto: Anja Fals, AMU Nordjylland

- Det er fedt, at vi kan bruge hinandens faglighed, og det er gået overraskende godt at samarbejde, påpegede Kia Schandorff Johansen fra Arkitektur & Design, AAU, og Nicolai Moos, betonuddannelsen på AMU Nordjylland, tilføjede.

- Alle bidrog til processen. Jeg har været snart seks år i betonbranchen, men selv om vi havde forskellige erfaringer og viden, kunne vi samarbejde.

Begejstring over at lykkes i fællesskab

Det er 14. gang, der bliver holdt betonworkshop, og selv om medarrangør, faglærer Torben Dybdahl Jensen har set en del i årenes løb, er han stadig imponeret.

- De studerende er meget engagerede, de har taget temaerne meget til sig og har udviklet kreative løsninger. Men det, der især glæder os arrangører, er den overraskelse, der opstår, når deltagerne finder ud af, hvor meget de andre faggrupper kan byde ind med. Det giver en begejstring over at lykkes i fællesskab. Men endnu vigtigere er, at det giver noget vigtig viden om tværfagligt samarbejde, som de får brug for, når de skal ud på arbejdsmarkedet, slog Torben Dybdahl Jensen fast.


Seneste nyt

fra Nordjylland