Studerende luftede superbil

Den ottedobbelte Le Mans-vinder, Tom Kristensen, var med, da studerende fra Aalborg Universitet prøvekørte deres brintbil.

Superbilen Carbon Cobra blev mandag vist frem på Aalborg Universitet. Brintbilen skal i dagene 17.-19. maj deltage i Shell Eco Marathon i Rotterdam, hvor målet er at køre så langt som muligt på en liter brændstof.

Det er fjerde gang, at de studerende fra Aalborg Universitet deltager i løbet, og sidste år blev det til en femteplads. Målet med årets løb er at køre endnu mere økonomisk end sidste år, hvor der blev tilbage lagt 3000 kilometer på en enkelt liter brændstof.

Tidligere er løbet blevet afholdt på en lukket motorsportsbane, men i år er konkurrencen henlagt til gaderne i Rotterdam, og det stiller særlige krav til køretøjet.

Som ambassadør for Shell var den ottedobbelte Le Mans-vinder, Tom Kristensen, til stede, da bilen blev testkørt. I den kommende weekend skal han selv køre løb i en hybridbil, og den nordjyske motorsportsstjerne er meget optaget af brændstofteknologi.

- Det drejer sig om teamwork og en masse klare hjerner, der udfordrer teknologien, og det har jeg også på mit racerhold. Om det så drejer sig om elektrisk, brint, diesel eller benzin, det er utroligt spændende at se, hvordan man kan optimere det, siger Tom Kristensen.


Seneste nyt

fra Nordjylland