Studerende på AAU udsættes for store mængder stress

Langt størstedelen af de studerende på de naturvidenskabelige uddannelser på Aalborg Universitet oplever søvn- og koncentrationsbesvær på grund af stress.

To ud af tre studerende på de tekniske og naturvidenskabelige uddannelser på Aalborg Universitet har angivet, at de i løbet af deres seneste semester har følt sig stressede. Det viser en undersøgelse foretaget af Ingeniørforeningen, IDA. 

Modsat angiver kun fire procent af de studerende, at de på intet tidspunkt har oplevet stress i løbet af deres sidste semester. 

Det høje stressniveau har fået hver niende til at søge læge, og næsten hver femte har følt sig isoleret socialt som følge af stressen.

Stressniveauet giver også søvn- og koncentrationsbesvær samt får de studerende til at nedprioritere deres venner og familie.

Formanden for IDA, Thomas Damkjær Petersen, peger på, at det høje stressniveau skyldes fremdriftsreformen.

- Derfor vil jeg på det kraftigste opfordre de politiske partier på Christiansborg til at skrotte fremdriftsreformen, så kvalitet kan komme før målstyring, siger han.

Årsagen til stressen skal både findes i studierne generelt og eksamenssituationer, men også i de studerendes egne høje forventninger til at levere toppræstationer.

- Siden 2013, hvor fremdriftsreformen blev vedtaget, har der været en tone i debatten, der nærmest har udstillet de studerende som både dovne og langsomme, og det har været medvirkende til den situation, vi nu står i. Det er ikke en badeferie at studere på de tekniske og naturvidenskabelige uddannelser - tværtimod, siger Thomas Damkjær Petersen.

Du kan se resultaterne af IDA's undersøgelse her.


Seneste nyt

fra Nordjylland