Studerende skal ikke undervises i telte

 Studerende skal ikke undervises i telte

Aalborg Universitet slog alle rekorder, da årets ansøgninger til de videregående uddannelser blev gjort op. Men den øgede tilstrømning vækker ikke kun lutter glæde.

Ved sidste års studiestart, hvor der også var et rekordstort ansøgerantal, blev flere af de studerende de første 14 dage undervist i et telt. Nu opfordrer de studerendes organisation på Aalborg Universitet, Studentersamfundet, til, at der skabes pladser og lokaler nok til alle.
 
- Vi synes ikke, det er i orden, at man skal sidde i et telt og få undervisning. Flere af de studerende, der fik undervisning i teltet sidste år, har fortalt, at når det enten regnede eller blæste, kunne de ikke høre, hvad der blev sagt, fortæller uddannelsespolitisk ordfører i Studentersamfundet, Lasse Olsen, der desuden ikke er i tvivl om, hvorfor undervisningen ikke foregik på universitetet.

- På grund af pladsmangel.

På Aalborg Universitet er man dog langt fra enig i den udlægning.

- Det var ikke på grund af pladsmangel, at de studerende havde intro i et telt. Vi eksperimenterer altid med undervisningsformer, og det er også tilfældet her, fortæller prorektor på Aalborg Universitet, Inger Askehave.

I år vil der dog ikke foregå undervisning i et telt, fortæller universitet, der for at få plads til alle desuden har lejet 8000 kvadratmeter til undervisning i indre by - blandt andet i Friis og Nordkraft.
28 procent flere end sidste år stempler ind på Aalborg Universitet, når første semester begynder i september.


Seneste nyt

fra Nordjylland