Stuehus udbrændt: Kun ydervæggene står tilbage

Et hus vest for Fjerritslev er ubeboeligt efter at der tidligt onsdag morgen udbrød brand.

Nordjyllands Beredskab måtte onsdag morgen rykke ud til en større brand på en landejendom på Thorupholmevej vest for Fjerritslev. Der var brudt ild ud i ejendommens stuehus, og da indsatsleder Niels Nygaard ankom til stedet stod flammerne både ud af vinduerne og op gennem taget.

- Så vi måtte hurtigt konstatere, at vores indsats skulle koncentrere os om at redde de omkringliggende bygninger, der ligger tæt op ad stuehuset, og det betyder så også, at der kun står ydermurene tilbage i selve stuehuset, fortæller indsatslederen.

Ejer var på arbejde - naboer anmeldte brand

Der var ingen tilstede i huset, da branden startede, og det var naboer der ringede 112 og tilkaldte brandvæsnet. Husets ejer var på arbejde, og han amkom til sit brændende hjem samtidig med indsatslederen.

- Han er på stedet nu, og har kunnet hjælpe os med slukningsarbejdet ved at fortælle om, hvordan huset er bygget op. Nu skal han så genhuses hos noget familie, og så kommer skadesservice for at assistere med forsikringssagen. Der er jo nogle helt praktiske ting, der skal ordnes hurtigt. Ejeren står i sit arbejdstøj, og det er det eneste han har, fortæller indsatslederen.

Klokken 7.30 havde brandfolkene fuld kontrol over branden, som ikke fik bredt sig til de omkringliggende bygninger. Derfra venter et par timers arbejde med at efterslukke på branden.

- Der er to slukningstog herude, men det ene kan vi snart sende hjem. Derfra skal vi have sikret os, at vi har fået slukket det hele ned. Taget er jo faldet sammen, så vi skal have roddet op i det hele og tjekke, at der ikke er noget underliggende, der stadig ulmer, fortæller Niels Nygaard.


Seneste nyt

fra Nordjylland