STX-studenter skal rekrutteres til erhvervsskoler

Erhvervsskolerne har længe kæmpet mod gymnasierne i kampen om elever. Nu håber man på Tech College i Aalborg, at mere oplysning vil tiltrække nye elever fra gymnasierne.

Når man har taget en studentereksamen, er det oplagte valg for mange at fortsætte på en videregående uddannelse på et af landets universiteter. Men for flere og flere unge sker det, at de ikke rigtig kommer i gang efter studentereksamen.

Men flere finder også ud af, at det boglige slet ikke er dem. På Tech College i Aalborg kommer cirka 20 procent af eleverne med en studentereksamen fra gymnasiet. Det gør, at de både er ældre og bedre, mener vicedirektør på Tech College i Aalborg, Keld Skovsgård. 

- Det er vi jo glade for, fordi vi får nogle modne unge mennesker, som har gået tre år på gymnasiet og har fået en række kompetencer, som de fint kan bruge her i de uddannelser, som vi udbyder på Tech College, siger han. 

Tal fra Uddannelses- og Forskningsministeriet viser, at der er flere studenter, der ikke fortsætter den akademiske vej. På fem år er antallet af elever, der efter tre år endnu ikke er optaget på en videregående uddannelse, steget fra 19 til 24 procent.

Mange unge bliver i tvivl om, hvad det egentlig er, de vil og finder først ud af det, mens de går på gymnasiet. Dem vil Tech College gerne have fat på. Derfor vil de i foråret forsøge at oplyse gymnasieelever og deres forældre om muligheden for at fortsætte på erhvervsuddannelserne, når de er blevet studenter.

- Vi vil forsøge både at få fat i dem, der sidder fast i gymnasiet og ikke føler, det er noget for dem, men også dem der kommer ud som studenter og ikke helt har fundet deres plads i det boglige miljø, siger Keld Skovsgård,

- Vi kan jo se, at fordommene kan være en stor barriere for mange. Derfor er vi nødt til at have særligt fokus på at forklare forældre, at det hele ikke stopper efter erhvervsuddannelsen, men at man sagtens kan læse videre, slutter han. 

Elektriker med boglig baggrund

En af de elever, der har valgt at tage en erhvervsuddannelse på Tech College, er Lasse Viborg. Han troede, han skulle være ingeniør, men det ændrede sig gennem gymnasiet. 

- Dengang var jeg jo ikke klar over, at det var det, jeg ville, og jeg synes, det er kanonfedt her. Det kan godt være, jeg har taget gymnasiet, men det var jo kun teori, hvor du får at vide, at det skal fungere sådan her. Her får vi noget teori, og så får vi lov til at se, hvordan det rent faktisk virker i praksis, siger Lasse Viborg.


Seneste nyt

fra Nordjylland