Stygge Krumpen nu som tegneserie

Den berømte historiske figur Stygge Krumpen, som er superaktuel i forbindelse med TV2 julekalender fra Børglum Kloster, skildres i nyt tegneseriehæfte.

Eleverne i 6. A på Bindslev Skole fik i dag ved middagstid som de allerførste et dugfrisk eksemplar hver. Læsningen begyndte straks, og at dømme ud fra stilheden er det 48 siders lange tegneseriehæfte mere end godkendt. Også af Emma Holst, der spiller Martine - Ludvigs klassekammerat - i serien.

- Det er er en anden fortolkning end den, jeg kender. Jeg vidste for eksempel ikke, at Stygge Krumpen kom til Rom, inden han blev biskop, siger den 12-årig lokale skuespiller og bladre til næste side.

En af de to forfattere er lokalhistoriker Gert Jensen, der også har skrevet en bog om Stygge Krumpen og derfor har de præcise og historisk korrekte oplysninger på plads.

-  Tegneserien er - i modsætning til TV2s julekalender - udelukkende baseret på ting, der bevisligt er sket, siger han.

Tegningerne, der er lavet af franske Thierry Capezzone, får også ros af det unge men i tegneseriesammenhæng erfarne publikum.

- De er flotte lyder det som med en mund.

Tegneseriehæftet kan bruges i undervisningssammenhæng og som almindelig god læseunderholdning af både børn, unge og voksne. Håbet er, at udgivelsen kan være med til at sætte yderligere fokus på den spændende historie, der knytter sig til Børglum Kloster. Stygge Krumpen er trykt i foreløbig 3000 eksemplarer og kan købes i de nordjyske boghandler.

Udgivelsen er betalt af Børglum Kloster Spillene og Storytelling-Nordjylland, der også vil få glæde af et eventuelt overskud.


Seneste nyt

fra Nordjylland