Styr på trampolinen

Selvom stormen Bodil var blevet meldt i god tid, var det ikke alle, der fik sikret trampoliner, havemøbler og andre løse genstande imod at flyve over hækken og forvolde skade på naboernes ting.

Forvolder de skader hos naboerne, går det ud over deres selvrisiko, ikke ejerens, skriver NORDJYSKE Stiftstidende. - Vi ser fotos af dem efter hver eneste storm, og vi arbejder ihærdigt for, at forsikringsselskaberne indfører regler og praksis for vildfarne trampoliner, der kan forøve voldsomme skader.

Måske skal der en voldsom personskade eller et dødsfald til, før forsikringsselskaberne vågner op og holder ejere af trampoliner, der ikke sikres i stormvejr, økonomisk ansvarlige. Men jeg tror, det kommer, siger konsulent i Forsikringsoplysningen, Ole Vidstrup. Der findes endnu ingen domme for vildfarne trampoliner, der har beskadiget mennesker, biler, huse eller andet. Men der findes en række andre retsafgørelser om, at man er forpligtet til at gøre det nødvendige for at hindre, at genstande på ens ejendom gør skade på andres person eller ejendom. Og i Forsikringsoplysningen tror man, at den første, der anlægger en sag om skader efter en forfløjen trampolin, vil vinde den.

- Som udgangspunkt kan ingen holdes erstatningsansvarlige for skader, der forvoldes af storm eller orkan. Omvendt har alle forsikringstagere en forpligtelse til at forebygge og søge at hindre, at der sker skader i tilfælde af voldsomt vejrlig, siger konsulent i Forsikringsoplysningen, Ole Vidstrup. Forsikringsoplysningen opfordrer til, at man tager fotos af trampoliner, havemøbler, byggematerialer og andet hos naboerne, der ikke er sikret, når en storm varsles. Og evt. også sender naboen en mail om, at man i tilfælde af skade vil gøre krav på erstatning.


Seneste nyt

fra Nordjylland