Styr på dyret: Nordjyske chefer øver sig på kropsprog

02:23

Nordjyske ledere er i denne weekend på et nyt kursus, hvor de skal kommandere rundt med heste

Nordjyske chefer på kursus med heste

Et nordjysk kursussted har taget heste i brug for at gøre ledere klogere på betydningen af kropssprog og tydelig kommunikation. Hestene reagerer nemlig kun, når de er helt sikre på, hvad det man vil have dem til.

- Hvis man ikke er tilstrækkelig tydelig og ikke er tilstrækkelig troværdig, ja så får man heller ikke hesten til at følge en. Det tænker jeg, er det samme, når det handler om ledelse af mennesker, forklarer Karen Ørbæk Abildgaard, der er er kursusleder hos EquiNord ved Godthåb. 

Dagens kursister havde ikke helt nemt ved at styre, de ellers meget medgørlige heste. Til trods for masser af fagter, hop og tramp i jorden, så var hestene ikke helt overbevidste om, at den anvendte ledelsesstil. Specielt kropssproget og holdningen fik hestene til at gumle mere græs end følge efter.

- Det er da i hvert fald noget, man skal tage til efterretning, at kropssproget har så stor en betydning for ens kommunikation, fortæller kursist Mette Mortensen, der til daglig er uddannelsesleder på Tech College Aalborg.

Metoden, der bliver brugt på kurset, hedder heste-assisteret læring - forkortet HAL. Heste fornemmer ledernes intention og tro på dem selv, og kun hvis de nordjyske chefer er tilstrækkeligt tydelig, følger hesten efter.

- Mine forudsætninger var ikke ret store for det her. Det er virkelig bare at prøve det af. Man får resultater, når det fungerer og overhovedet ingen resultater, når det ikke fungerer, siger kursist Sara Trier Gaarde, der til dagligt arbejder som salgs- og marketingschef i Musikkens Hus.

Flere nyheder fra TV2 Nord