Styrket kamp for Egholm-linje

Komitéen for en 3. Limfjordsforbindelse.nu lancerer i dag en hjemmeside, der efter eget udsagn skal synliggøre, hvorfor der er behov for en ny forbindelse over fjorden, og hvorfor den skal ligge tværs over Egholm.

- Sidste fredag var blot det seneste eksempel. Køen over Limfjorden bliver i de kommende år kun længere. Derfor er der nu brug for en beslutning om en 3. Limfjordsforbindelse over Egholm. Det er langt den bedste løsning. Den vil være til gavn for klimaet, borgernes velfærd og Nordjyllands muligheder for at udvikle sig og skabe arbejdspladser. Det er således en positiv investering til gavn for hele samfundet. Det er nødvendigt at begynde planlægningen nu. Derfor skal Folketinget vedtage en anlægslov. Og det skal være nu, siger Ulla Astman, formand for Komitéen for en 3. Limfjordsforbindelse.nu!

For små 14 dage siden regnede modstanderne af forbindelsen over Egholm for død, da SFs Pia Olsen Dyhr blev udnævnt som transportminister. Men nu sættes de sidste sejl til, for at forhindre, at projektet skrinlægges.

Blandt støtterne til den nye hjemmeside er en række prominente erhvervsfolk fra begge sider af fjorden. De frygter, at udviklingen i Nordjylland går helt i stå, hvis ikke infrastrukturen forbedres.

- Hvis Nordjylland med sine muligheder og udfordringer skal udvikle sig på linje med resten af Danmark er det afgørende, at en 3. Limfjordsforbindelse via Egholm besluttes nu, så der kan planlægges og udvikles her efter. Med hjemmesiden kan alle borgere og politikere - også på Christiansborg - nemt blive klogere på, hvorfor vi i Nordjylland har brug for en ny forbindelse over Limfjorden via Egholm, siger Ulla Astman.


Seneste nyt

fra Nordjylland