Succes på privatskole

01:57

Foto: Torben Hedemose

1 af 2

Den evige diskussion om skolelukninger i Hjørring giver succes på andre skoler.

Forleden kom det frem, at der skal lukkes flere skoler i Hjørring, og nu er de planer igen stillet i bero. Den store usikkerhed giver trængsel på andre skoler.

- Over de seneste år har vi haft en tilgang på omkring 100 elever her på skolen, og som noget nyt kommer de nye elever ind i alle aldre. Alene på niende klassetrin er der i år fem klasser på den gamle privatskole, siger Klaus Lundsgaard, skoleleder på Hjørring Private Realskole.

Den 147 år gamle skole har i dag 645 elever, og skolelederen glæder sig over tilgangen.

- Der er jo ingen tvivl om, at diskussionen on skolelukninger har givet flere elever her. Men samtidig mener jeg da også, at vi har en rigtig god skole. For eksempel ligger vores karakterer et point over gennemsnittet på de andre skoler, siger Klaus Lundsgaard.

Hjørring Kommune er så plaget af den konstante trussel om skolelukning, at politikerne nu udsætter pinen til det næste byråd, som kommer til i 2013.

- Og det vil sige at al snak om skolelukninger bliver udskudt til 2015. Det er meget godt, for hvis vi skulle til at gøre det nu, så ville det næsten være en katastrofe. Vi er jo dårligt færdige med sidste runde, siger Svenning Christensen (V), medlem af Børne- og Undervisningsudvalget i Hjørring Kommune.

Med truslen om skolelukning i 2015, så må de små skoler i Hjørring Kommunen stadig leve i usikkerhed.

- Det har ikke været særligt konstruktivt eller inspirerende de sidste fem år, men måske får vi lidt ro på nu. Vi kan også håbe, at der ikke bliver skolelukninger i 2015, siger Peter Pedersen, talsmand for Vraa Skolecenter, som Hundelev Skole blandt andet er en del af.

Flere nyheder fra TV2 Nord