Succesfuld software-virksomhed vandt innovationspris

Software- og konsulentvirksomheden EMD International A/S fra Aalborg blev vinder af BrainsBusiness Award 2012. Vinderen blev offentliggjort fredag eftermiddag på Hotel Hvide Hus i Aalborg foran 350 erhvervsfolk og forskere fra IT-verdenen.

EMD International er dette års mest innovative IT-virksomhed. Det står fast efter en række danske nøglepersoner fra den danske IT-branche enstemmigt har peget på virksomheden som vinder af dette års udgave af BrainsBusiness Award.

I den officielle begrundelse for valget hed det blandt andet: EMD International får prisen for sin evne til at omsætte viden til forretning, for sin evne til kontinuerligt at vækste og for at være verdensførende. Virksomheden indtager en indflydelsesrig position i den globale vindenergiindustri og er især kendt for sin populære softwareløsning WindPRO, der i dag er verdens mest udbredte løsning til planlægning og design af vindmølleparker.

Det var administrerende direktør fra EMD International Per Nielsen, der modtog prisen, og han var ikke sen til at anerkende værdien af prisen.

- Vi er meget beærede over at modtage BrainsBusiness Award, og jeg vil gerne takke komiteen for at have valgt rigtigt, spøgte han.

EMD International blev stiftet i 1986 af netop Per Nielsen, og virksomheden har i dag 24 ansatte.

Prisen blev overrakt af den legendariske overlever fra flystyrtet i Andesbjergene i 1972 Nando Parrado, formand for BrainsBusiness Grimur Lund samt direktør hos NetDesign Keld Jersild Olsen på vegne af dommerpanelet.

Feltet af nominerede til dette års pris var rekordstort. Ikke færre end 35 virksomheder og enkeltpersoner var i spil svarende til en fremgang på 75% i forhold til sidste år. Som sidste var seks af de nominerede gået videre til finalen, og de seks finalister var:

Atira A/S

Kim Guldstrand Larsen, Aalborg Universitet

Oscar Film ApS

Morten Middelfart, TARGIT A/S

EMD International A/S

Lyngsoe Systems

Flere nyheder fra TV2 Nord