Sugardating bekymrer i Nordjylland: Piger starter som 16-årige

Helt unge piger sugardater i Nordjylland, og det får nu Reden i Aalborg til at advare mod fænomenet, der kan give ar på krop og sjæl.

Tilbring et par timer med en ældre mand og få til gengæld en designertaske eller en ny iPhone.

Det tilbud frister helt unge, nordjyske kvinder, som benytter sig af fænomenet sugardating, hvor mænd tilbyder penge, rejser eller luksusvarer for seksuelle ydelser. 

Nogle af pigerne starter allerede med sugardating, når de er bare 16-17 år gamle, fortæller Reden i Aalborg, som hjælper folk, der har solgt seksuelle ydelser:

- Flere af dem, vi har hjulpet, fortæller, at de er startet tidligt. De kan først komme i Reden, når de er fyldt 18 år, men der fortæller nogle af kvinderne, at de allerede har sugardatet i et par år, så reelt er de startet som børn, siger Jeanette Kaastrup, der er leder af Reden i Aalborg.

- Vi bliver nogle gange kontaktet af bosteder og andre fagpersoner, som har at gøre med kvinder under 18 år, og dem vejleder vi på bedst mulig vis i at håndtere situationen, fortsætter hun.

Det er svært at sætte tal på, præcis hvor mange piger, der sugardater, fordi det foregår i det hemmelige. Men det er ifølge Reden blevet nemmere at mødes med en mand på den måde, i takt med at antallet af onlineplatforme er blevet større.

Sugardating giver ar på krop og sjæl

De helt unge kvinder er ofte slet ikke klar over, at sugardating kan have konsekvenser. Men det kan det.

quote Sugardating giver voldsomme ar på krop og sjæl. Det giver et ordentligt hak i selvværdet og i selvtilliden, og flere kvinder udvikler angst eller paranoia.

Jeanette Kaastrup, Reden i Aalborg.

- Sugardating giver voldsomme ar på krop og sjæl. Det giver et ordentligt hak i selvværdet og i selvtilliden, og flere kvinder udvikler angst eller paranoia, siger Jeanette Kaastrup.

Hos Aalborg Kommune tager man problemet med sugardating alvorligt.

- Det er bekymrende, for sugardating er prostitution, og det forstår rigtig mange af de unge piger ikke. De ser det som noget helt andet, siger Mai-Britt Iversen (S), der er rådmand i Familie- og beskæftigelsesforvaltningen i Aalborg Kommune.

Snak med børnene

Hun siger, at man skal have fat i de unge, hvor de er, og klæde dem bedre på i forhold til sugardating-problematikken:

- Man skal arbejde med det ude i fritidscentrene og skolerne i 7. og 8. klasse, hvor vi kan danne dem. Vi skal være knivskarpe på at fortælle de unge, at det her ikke bare er en sjov måde at få en ny iPhone på. Det er faktisk noget, der kan få implikationer for resten af dit liv, uddyber Mai-Britt Iversen.

Også hos Reden i Aalborg ønsker man at få klædt de unge bedre på. Jeanette Kaastrup anbefaler forældre at tage en snak med deres børn om, hvordan man opfører sig på internettet, og hvilke konsekvenser det kan have at sugardate.

Har du erfaringer med sugardating - på godt eller ondt? Er du - eller har du været - sugarbaby eller sugardaddy? Så vil vi gerne høre din historie. Send en mail til journalist Per Harder eller journalist Louise Lyck Dreehsen. (peha@tv2nord.dk og lodr@tv2nord.dk)

Hvad er sugardating?

Sugardating er et forhold, hvor en ældre person - oftest en mand - giver penge og gaver i form af for eksempel rejser, designertøj eller dyre middage til en yngre person.

Den yngre person giver til gengæld nærvær og intimitet. Intimiteten er ofte - men ikke altid - af seksuel karakter.

Sugardating går under begrebet gråzoneprostitution.
 

Seneste nyt

fra Nordjylland