Sundhedsforsikring sikrer autist hurtig hjælp

 Sundhedsforsikring sikrer autist hurtig hjælp

En sundhedsforsikring har gjort den store forskel for en familie i Horne. Familien havde udsigt til en ventetid på næsten to år for at få stillet en diagnose på sønnen Daniel, men en sundhedsforsikring tegnet gennem jobbet forkortede ventetiden til blot e

- Vi kunne fra Daniel var lille godt se, et han var anderledes end hans storebror, men slog det først hen med, at han nok var forkælet, men som tiden gik, kunne vi godt se, at det ikke kun var det. Vi henvendte os til egen læge, som indstillede os til en udredning via det offentlige - der var en ventetid på næsten to år, og det kunne vi slet ikke forholde os til. Så lang tid kunne Daniel ikke vente. Nærmest ved et tilfælde kom jeg i tanker om, at jeg gennem mit arbejde har en sundhedsforsikring, som dækker hele familien, fortæller Annie Riisager, der er mor til Daniel på syv år.

På den måde sprang Daniel den offentlige kø over og i løbet af en måned fik han diagnosen: Aspergers syndrom med alvorlig autismespektrumforstyrrelse, normal begavet og normal sprogudvikling.

Hos Landsforeningen Autisme har man aldrig hørt om andre, der på den måde er strøget lige igennem systemet ved hjælp af en sundhedsforsikring.
- Jeg er pikeret over det, jeg hører her. Jeg mener, det er en offentlig opgave at lave udredning og stille diagnose, det er ikke noget, der skal være afhængig af, om man har en sundhedsforsikring eller ej, siger Morten Carlsson, der er formand for Landsforeningen Autisme i Herlev.

Hvis ikke familien havde en sundhedsforsikring ville Daniel i dag halvandet år efter, forældrene første gang gik til egen læge og gjorde opmærksom på, noget var som det ikke skulle være, så ville Daniel stadig stå på venteliste - uden diagnose og behandling.


Seneste nyt

fra Nordjylland