Sundhedsordfører om tandskade under bedøvelse: - Det er en reel risiko

Sundhedsordføreren opfordrer til bedre information til patienter, der skal under fuld narkose.

TV2 Nord fortalte torsdag, hvordan Kurt Fisker fra Visse ved Aalborg efter en nylig operation i øret vågnede op fra narkosen med en tand mindre end da han døsede hen og operationen skulle gå igang.

Narkoselægens arbejde i munden på Kurt Fisker resulterede nemlig i skader for 24.000 kroner. En regning han gerne ville sende i retning af Region Nordjylland, men som han efter flere afslag på klager, selv hænger på.

Begrundelsen på de mange afslag lyder enslydende, at retningslinjerne for operationen er blevet fulgt, og at patienten dermed må tåle sådanne skader.

- For os er det afgørende, om retningslinjerne er fulgt eller ej. Og det undersøger vi selvfølgelig, når vi får en anmeldelse, sagde Peter Larsen, kontorchef og chef for Jura og Forsikring i Region Nordjylland torsdag til TV2 Nord.

Kurt Fisker har overvejet at anlægge et civilt søgsmål mod Region Nordjylland, men det er han blevet frarådet.

Flemming Møller Mortensen er folketingsmedlem og sundhedsordfører for Socialdemokratiet. Efter at have set TV2 Nords indslag fra torsdag mener han ikke, dr er grund til at kritiserere hverken sundhedspersonalet eller Region Nordjylland, for procedurerne er blevet fulgt.

- Der er en risiko, når man skal bedøve folk, og man skal ind i munden på dem med instrumenter, og derfor er det faglige personale også utroligt opmærksomme på at få orienteret og informeret om risikoen, men når jeg ser jeres indslag tænker jeg alligevel, at der er et behov for, at man har fuldstændig klare linjer, og at der er et behov for at patienterne er informeret forud for operationen, siger Flemming Møller Mortensen.

- Er der noget i den her sag, der kunne være gjort bedre? Det ved jeg ikke, men jeg synes, man skal skærpe opmærksomheden på det her, siger han videre.

Konkret opfordrer sundhedsordføreren til, at man laver skriftlig information, der er til at forstå for alle og som fortæller, hvilke muligheder der er, og ikke er, hvis man skulle få en skade under fuld narkose.

- Hvis ikke man allerede har skriftlig information til patienterne, synes jeg, man skal have det. Det her er en reel risiko i tilfælde af en bedøvelse, hvor man skal have instrumenter ind i munden, siger Flemming Møller Mortensen.


Seneste nyt

fra Nordjylland