Supermarkedsvagter i Rema 1000 til debat

Overvågningsbilleder fra seneste røveri i Rema 1000 i Aalborg Øst. Siden da har butikken haft vagter ansat. Foto: Nordjyllands Politi

Ansættelsen af faste vagter i Rema 1000 i Aalborg Øst vækker ikke umiddelbart stor begejstring hos hverken LO eller Nordjyllands Politi.

Siden september har Rema 1000 i Aalborg Øst haft faste vagter på udsatte tidspunkter af døgnet - som det første nordjyske supermarked. Men den udvikling vækker ikke større begejstring hos politiet.

- I starten var det bankerne, så blev det tankstationerne og nu er det åbenbart supermarkederne, der øger sikkerheden. Det ligner en voldsom udvikling, siger vicepolitikommissær Torben Jensen.

Politiet er ikke alene i deres undren. Flere mener, vagter kan øge sikkerheden, men det burde være sidste nødløsning.

- Vi vil hellere forebygge trusler og vold og en fast vagt er ikke forebyggende. Det skal jo ikke ende i en politistat, siger LO-formand i Aalborg, Anna Kirsten Olesen.

- Det kan være belastende at blive udsat for vold og trusler på arbejdspladsen. Og det er en vagt en af løsningerne imod. Jeg mener dog, der findes bedre løsninger i supermarkederne som eksempelvis pengeløse butikker, siger tilsynschef Thomas Nygaard Christensen fra Arbejdstilsynet.

- En vagt kan mindske antallet af røverier, da han er synlig, men det er rigtig, rigtig dyrt i længden, så det bør være en nødløsning i de værste tilfælde, siger professor Michael Hviid.

Indtil videre er Rema 1000 også det eneste supermarked, der har indført vagter i Nordjylland. Og hverken Dansk Supermarked eller Coop har planer om at det.

Din holdning.

Siden TV2/Nord bragte indslaget i mandags har mange nordjyder kommenteret sagen.

Du kan selv deltage i debatten på vores Facebookside