Superpensionister i Fårup Sommerland: Svend Erik og Peter fejrer 20 års jubilæum

Fårup Sommerland har netop fejret to jubilarer, der begge nærmer sig 80 år og stadig elsker deres job i forlystelsesparken.

20 år på den samme arbejdsplads er en ganske imponerende, men dog ikke usædvanlig bedrift. Noget mere opsigtsvækkende bliver det, når der er tale om to 20-års jubilarer, som nærmer sig de 80 år og begge har et langt liv bag sig på arbejdsmarkedet.

Ikke desto mindre er det lige præcis det, der netop er sket i Fårup Sommerland. Svend Erik Villadsen på 79 år og Peter Hinsch på 78 år har lige fejret deres 20-års jubilæum i den nordjyske forlystelsespark, hvor de altså blev ansat, da de var lige knap 60 år.

Det skulle bare have været en udtrapning fra arbejdsmarkedet og ind i pensionisttilværelsen, men de to senior-jobbere blev så glade for at få forlystelserne til at køre og børnene til at grine, at de altså har holdt ved noget længere end først planlagt.

Svend Erik Villadsen kører Fårup Tog nummer 34, og han har regnet ud, at han har kørt, hvad der svarer til to gange rundt om jorden med otte kilometer i timen. Og han er ikke færdig med at tøffe rundt i parken med vognene fyldt med gæster.

- Jeg regner skam med at fortsætte karrieren, siger Svend Erik Villadsen.

Han har mange gode oplevelser fra de tyve år, men nogle minder er stærkere end andre. For eksempel dengang en gravid kvinde pludselig fik veer, fordi toget bumlede af sted.

- Jeg fik toget parkeret på perronen, og fik tilkaldt en førstehjælper og en ambulance, der hentede hende. Senere fik jeg at vide, at ambulancen kun nåede hen omkring Søparken i Åbybro, hvor hun fødte en søn på P-pladsen. For 6-7 år siden, dukkede der så en fyr op i tog 34, der præsenterede sig som ham, der blev næsten blev født i toget. Det er da pragtfuldt, griner Svend Erik Villadsen.

Før han blev ansat i Fårup Sommerland i 1997, havde Svend Erik Villadsen et langt arbejdsliv bag sig, hvor han først blev udlært i Saltum Brugsforening og senere kørte som salgschauffør for blandt andet Inco i Nørresundby, hvor han kørte med alt fra Coca-Cola til frugt. Nu kører han i stedet med glade gæster.

- Jeg kan huske, at jeg til jobsamtalen i Fårup blev spurgt om, hvorfor jeg gerne ville have jobbet, og jeg svarede, at nu havde jeg i mange år kørt 80 kilometer i timen, og nu ville jeg gerne ned på 8, siger Svend Erik Villadsen.

78-årige Peter Hinsch har, ligesom sin kollega og medjubilar, heller ikke ligget på den lade side. I knap tyve år havde han en boghandlerforretning i Brønderslev, og da han solgte den, var han ikke klar til at trække sin tilbage og blande sig med de andre pensionister på golfbanen.

I stedet gik han faktsk i sin datters fodspor, som han selv udtrykker det. Hun havde selv haft sommerferiejob i Fårup, og det gav så farmand ideen til at søge samme sted hen. Det har han ikke fortrudt en eneste gang.

- Man har så mange dejlige og sjove oplevelser her, at jeg slet ikke har tal på dem. Jeg står ofte i børnetivoliet, hvor der er karruseller for de helt små, og en dag kom der en meget lille fyr på 2-3 år alene hen og ville op i en karrusel. ”Er du her helt alene,” spurgte jeg, hvortil han svarede: ”Ja, for min mor spiser hotdog og min far bor ikke hos os mere.” Så jeg fik virkelig svar på tiltale, siger Peter Hinsch.

Fårup Sommerland har gode erfaringer med at ansætte seniorer. Lige nu er der omkring 30 seniormedarbejdere, og sammen med de mange unge sæsonarbejdere giver det et rigtigt godt miks i medarbejderflokken.

- Det sammenhold vi har med de andre seniorer er rigtigt godt. Vi har for eksempel fælles seniortræf, frokoster og julefrokoster. Jeg elsker også at omgive mig med alle de unge mennesker, der arbejder her, og vi bliver virkelig værdsat, og det er slet ikke sådan, at de unge griner af os ældre – tværtimod er det os de kommer til, når de er nye på jobbet, eller når de skal bruge hjælp til noget, siger Peter Hinsch.

Om han og Svend Erik Villadsen kan fejre endnu et rundt jubilæum sammen må tiden vise, men lige nu er de i hvert fald ikke klar til at sige farvel til Fårup Sommerland.

- Jeg er så glad for mit arbejde, at jeg ikke kan holde op med det igen, siger Peter Hinsch.


Seneste nyt

fra Nordjylland